Vaak plassen? Dit drinken én eten kan de oorzaak zijn

Sport & gezondheid door Chloe

Moet jij vaker plassen dan normaal? Dan kan dit natuurlijk meerdere redenen hebben, maar ook je voeding kan een rol spelen.

Zo zijn er bepaalde drankjes waarvan je sneller naar het toilet moet dan normaal. Maar wist je dat het ook kan komen door de dingen die je eet? Welke voedingsmiddelen dit zijn vertellen we je hier.

Koffie

Dit is je misschien wel bekend, maar van koffie moet je vaker plassen. Hoe dat komt? Dit heeft te maken met de cafeïne die erin zit in combinatie met heet water. Deze twee zorgen ervoor dat je blaas gevoeliger wordt en je dus sneller naar het toilet moet.

Frisdrank

Net als koffie, bevat frisdrank ook veel cafeïne. Daarnaast zit het ook vol met zoetstoffen en ongezonde chemicaliën die je blaas prilkkelen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het koolzuur. Als jij na een colaatje dus eerder naar het toilet moet is dat dus helemaal niet gek.

Groenten

Niet alleen je blaas kan geprikkeld worden, maar ook je nieren. Ook dit resulteert erin dat je eerder naar het toilet moet. En laten groenten zoals komkommers, bieten en asperges hier nou bekend om staan. Ook van uien en knoflook worden je nieren geprikkeld en moet je sneller plassen.

Fruit

Ook fruit kan de boosdoener zijn. Vooral van watermeloen, druiven en bosbessen wordt je blaas extra geprikkeld. Daarnaast zit er ook nog eens veel water in deze vruchten. Niet gek dus als je na een portie watermeloen snel naar het toilet moet.

Kruiden

Deze was misschien wel te verwachten, maar ook kruiden kunnen de oorzaak zijn. Zo gaan kruiden als peterselie en hibiscus snel door je lichaam heen en verhogen zo de waterafgifte.