Rachel Hazes reageert op ophef rondom rechtzaak: "ging natuurlijk niet over gecremeerde kroket"

Media door Rochèll

Rachel Hazes en Yvonne Coldeweijer stonden onlangs tegenover elkaar in de rechtbank van Amsterdam. Rachel Hazes eiste dat Yvonne Coldeweijer van het juicekanaal ‘Life of Yvonne’ een rectificatie online zet voor een video die zij eerder gepost heeft. Ook vindt ze het kwetsend dat Yvonne haar 'gecremeerde kroket' noemt. Rachel kreeg gelijk. Vandaag reageert ze via Instagram op alle ophef: "de rechtzaak tegen Yvonne Coldeweijer ging natuurlijk niet over de gecremeerde kroket."

Rachel Hazes en Yvonne Coldeweijer in de rechtbank

Rachel Hazes (52) heeft het kort geding dat ze tegen Yvonne Coldeweijer heeft aangespannen afgelopen maand gewonnen. Rachel en Yvonne Coldeweijer (36) stonden onlangs tegenover elkaar in de rechtbank van Amsterdam. Yvonne moest voor de rechter verschijnen staan vanwege een video die ze online heeft gezet, waarin ze uitspraken doet over de rol van Rachel bij het uitlekken van een persoonlijke brief van haar zoon André Hazes. De brief was geschreven aan zijn ex Sarah van Soelen (27). In de video deed Yvonne Coldeweijer volgens Rachel Hazes “onjuiste en zeer kwetsende uitlatingen” over de rol van Rachel bij het uitlekken de brief.

Uitspraak 'gecremeerde kroket'

Er werd veel geschreven over de uitspraak 'gecremeerde kroket'. Maar daar ging het helemaal niet om, wil Rachel nu nogmaals duidelijk maken via Instagram. "Het ging mij erom dat er in de video werd gezegd dat ik degene ben geweest die een brief van mijn zoon gelekt heeft en dat ik had ingegrepen bij mijn zoon zijn behandeling in Spanje. Daar heeft de rechter een uitspraak over gedaan", schrijft ze.

Daarnaast deed de rechter ook een uitspraak over het feit dat Yvonne Coldeweijer Rachel manipulatief, narcistisch, toxic en gestoord noemt. "Net zoals het onnodig grievend is om uitgemaakt te worden voor gecremeerde kroket, om geld in te zamelen voor haar rechtzaak. Als Yvonne Coldeweijer er nu zo gelukkig van wordt om deze woorden te gebruiken, dan mag ze wat mij betreft gewoon haar gang gaan", vult ze aan.

Reactie van Yvonne Coldeweijer

Binnen no-time reageert Yvonne Coldeweijer via een Instagramstory op het statement van Rachel Hazes. "Het gaat mij er niet om dat ik jou graag een gecremeerde kroket wil noemen, Rachel. Daar is de humor voor mij al lang weer vanaf. Het gaat erom dat de rechter dit mij verboden heeft en jij daar een hofe dwangsom tegenover stelde", legt ze uit. Het juicekanaal gaat de uitspraak niet aanvechten, mede doordat Rachel zich heeft teruggetrokken. De rechters hebben het volgens haar al druk genoeg.

Meer op Instagram