Yvonne Coldeweijer mag Rachel Hazes geen gecremeerde kroket meer noemen

Media door Elsemieke

Rachel Hazes en Yvonne Coldeweijer stonden onlangs tegenover elkaar in de rechtbank van Amsterdam. Rachel Hazes eiste dat Yvonne Coldeweijer van het juicekanaal ‘Life of Yvonne’ een rectificatie online zet voor een video die zij eerder gepost heeft. Ook vindt ze het kwetsend dat Yvonne haar 'gecremeerde kroket' noemt. En Rachel heeft gelijk gekregen.

Rachel Hazes en Yvonne Coldeweijer in de rechtbank

Rachel Hazes (52) heeft het kort geding dat ze tegen Yvonne Coldeweijer heeft aangespannen gewonnen. Rachel en Yvonne Coldeweijer (36) stonden onlangs tegenover elkaar in de rechtbank van Amsterdam. Yvonne moest voor de rechter verschijnen staan vanwege een video die ze online heeft gezet, waarin ze uitspraken doet over de rol van Rachel bij het uitlekken van een persoonlijke brief van haar zoon André Hazes. De brief was geschreven aan zijn ex Sarah van Soelen (27). In de video deed Yvonne Coldeweijer volgens Rachel Hazes “onjuiste en zeer kwetsende uitlatingen” over de rol van Rachel bij het uitlekken de brief.

50.000 euro

Rachel heeft die zaak dus gewonnen. De rechter heeft ook besloten dat ze de video met uitspraken over Rachel moet verwijderen én een rectificatie moet plaatsen. Ook wilde Rachel dat de juice vlogger haar geen gecremeerde kroket meer noemt. En ze krijgt gelijk: Yvonne mag niet meer met de term gecremeerde kroket verwijzen naar Rachel. De woorden zijn volgens de rechter “hoe dan ook grievend en beledigend”, net als narcistisch, manipulatief, knettergek en toxic. Als Yvonne zich niet aan de uitspraak van de rechter houdt, moet zij iedere keer 1.000 euro betalen voor ieder uur dat zij zich niet aan de regels houdt. Dat kan oplopen tot een maximumbedrag van 50.000 euro.

Yvonne laat via Instagram Stories weten hoe ze hiermee omgaat. '"Alles is wéér uitgekomen wat ik in de video heb verteld", schrijft ze. Stoppen met haar kanaal gaat ze dan ook zeker niet . "Ik ga gewoon door! Wij leven voor de juice. En ik zal de waarheid blijven brengen."