Gordon is boos om kritiek Down The Road en reageert: "Lik lekker m'n reet"

Media door Rochèll

Vanavond verschijnt de laatste aflevering van het huidige seizoen van Down The Road. In dit programma gaat presentator Gordon op roadtrip met acht jongeren met het syndroom van Down. Een geweldige roadtrip, volgens Gordon. Al is hij niet te spreken over commentaar van een aantal bekende tv-collega's. Op Instagram lucht hij zijn hart, en hij windt er geen doekjes om.

Gordon start zijn Instagrampost postitief. Het was namelijk een geweldige roadtrip, volgens de presentator. "Niet alleen de gasten maar ook ikzelf en het hele productieteam hebben onwijs genoten van dit prachtige avontuur", schrijft hij.

Maar al snel krijgt het bericht een andere toon. Hij schrijft: "Maar ook dit zal wel weer gecancelled worden en zetten we daarmee een uiterst kwetsbare groep mensen in de kou. Want Down-televisie mag niet meer want het geeft een vertekend beeld van hoe Down daadwerkelijk is. Daar hebben ze wel dan ruim 20 jaar over na moeten denken, want Paul de Leeuw en Johnny de Mol deden het al heel lang en wonnen er zelfs prijzen mee! Dus al die geweldige mensen met Down die je hebt gezien moeten we wegstoppen in zorg instellingen of woonprojecten en vooral niet meer laten zien en die groep laten lijden door de overgrote meerderheid die er veel slechter er aan toe zijn."

'Downentertainment'

Verder richt Gordon zich tot verschillende bekende Nederlanders, waaronder Arjen Lubach. Hij gaf in zijn programma 'De Avondshow Met Lubach' namelijk aan het gehad te hebben met zogenaamd 'Downentertainment'. Volgens Lubach zijn programma's als Down The Road "Puur voor het vermaak een té rooskleurig beeld scheppen van het syndroom van Down.” Dit zette een discussie op gang, waar meerdere bn'ers hun mening besloten te delen.

Gordon richt zich tot Arjen Lubach: "Geweldig bedankt Arjen Lubach! Ongelofelijke flapdrol! Wat een kortzichtige visie op dit programma maar ook op mij als persoon. Mag ik je er aan herinneren dat ik al 35 jaar in dit vak zit en jij nog in je luiers zat toen ik mijn eerste twee miljoen kijkers scoorde? Maar gelukkig is er nog de Belgische versie waar men al 7 jaar uiterst succesvol wel dit programma op de buis brengt en waar niemand over zeikt."

"Maak mij en elkaar lekker af op social media"

Ook heeft hij nog een boodschap voor televisierecesente Angela de Jong en schrijver Özcan Akyol (bekend als Eus): "Ik zou zeggen struikel vooral niet over elkaar om ook hier weer wat van te vinden en maak mij en elkaar lekker af op social media, schrijf nog even een paar zure columns Angela en Kneus oh sorry Eus en vergiftig Nederland nog meer met jullie politieke correcte houding, want ik zal altijd weigeren me daaraan te confirmeren", schrijft hij.

Meer op Instagram