7 manieren waarop het dragen van een string je gezondheid kan beïnvloeden

Sport & gezondheid door Maya Luz

Strings, je vindt ze geweldig of je haat ze. Veel vrouwen dragen ze dagelijks. Je ziet dan geen lijntjes van je ondergoed en ze kunnen erg comfortabel zijn. Ondanks het feit dat er niks mis is met het dragen van strings, zijn er een aantal gevolgen die het dagelijks dragen ervan kan hebben op je gezondheid. Dit zijn zeven manieren waarop het dragen van een string je gezondheid kan beïnvloeden.

Lees ook: Waarom je nooit een string moet dragen tijdens het sporten

1. Je kan er bultjes van krijgen

Als je strak ondergoed draagt, blokkeer je je poriën. De gevolgen hiervan kunnen bijvoorbeeld ingegroeide haartjes en bultjes zijn. De beste manier om dit te voorkomen is door een string te dragen die goed past en dus niet te strak zit. Ook is het goed om om de zoveel tijd te switchen naar ondergoed dat wat losser zit zodat je huid kan ademen.

2. Het kan ervoor zorgen dat je huid gaat schuren

Aangezien een string nogal dicht op je lichaam zit, is het mogelijk dat het een beetje gaat schuren en irritatie veroorzaakt op de plek waar de string tussen je benen zit. De huid goed gehydrateerd houden kan helpen met de irritatie.

3. Ze kunnen irriteren tijdens het sporten

Omdat een string kan schuren tegen je huid, is het niet altijd de beste optie om er een te dragen tijdens je work-out. Dit is vooral het geval voor work-outs waarbij je je billen veel betrekt of veel moet zitten. Een string dragen tijdens het sporten kan best oncomfortabel zijn en weer zorgen voor irritatie en uitslag.

4. Ze kunnen zorgen voor geurtjes

Een opbouw van vocht kan ervoor zorgen dat je vagina of vulva anders gaat ruiken dan normaal. Omdat een string strak zit, blijft het vocht meer hangen en bouwt het makkelijker en sneller op. Deze geur kan een teken zijn van een infectie of andere bacteriële groei.

5. Het kan de pH-waarde van je vagina beïnvloeden

Als je strings draagt die gemaakt zijn van stofjes die je huid niet laten ademen, krijg je vochtopbouw zoals hierboven is benoemd. Een gevolg van deze ophoping van vocht is een verandering in de pH-waarde van je vagina. Dit kan het evenwicht in je bacteriële flora verstoren en leiden tot infecties.

6. Het kan leiden tot irritatie

Iedere dag een string dragen, kan niet alleen de huid rondom je vulva irriteren, ook de vulva zelf kan irritatie ervaren. Andere soorten ondergoed hebben namelijk vaak meer stof om je vulva mee te bedekken. Bij strings is dit vaak niet zo, wat ervoor kan zorgen dat de string tussen je schaamlippen kan gaan schuren. Dus als jij constant je string goed moet doen om van het schuren af te komen, is het misschien niet de juiste fit.

7. Het kan een schimmelinfectie veroorzaken

Veel van de eerder genoemde gevolgen, kunnen leiden tot schimmelinfecties. Wanneer je merkt dat je vulva geïrriteerd is, je vaginale geur verandert of je andere symptomen ervaart, is het dus beter om even over te stappen op een ander soort ondergoed. Houd daarnaast je vulva en de huid er omheen goed schoon. En bij twijfel is het altijd verstandig om even contact op te nemen met de huisarts.

Lees ook: Dit is waarom je juist wel moet plassen onder de douche