Waarom je nooit een string moet dragen tijdens het sporten

Lifestyle door Anne-Fleur

Ook in de sportschool zien we er het liefst op ons paasbest uit. Niet voor andere mensen (behalve je gym crush dan), maar gewoon voor je eigen zelfvertrouwen. We kiezen daarom vaak onze mooiste sportlegging en -bh, maar ook qua ondergoed moet je je goed voelen. Op dat gebied is bijna alles oké om te dragen; bijna alles, behalve een string. Lees gauw verder waarom!

Dit is waarom je nooit een string moet dragen tijdens het sporten

Hoewel je je misschien wel goed voelt in een prachtig setje ondergoed (en je ziet geen lijntjes in je sportlegging), een string dragen tijdens het sporten is toch niet zo'n slim idee. Door de oefeningen die je doet tijdens bijna welke workout dan ook, verschuift je string steeds heen en weer, ook tussen je billen. Dit zorgt voor wrijving en als je ook nog eens gaat zweten kan dit een perfecte plek zijn om te gaan ontsteken. Leuk voor de bacteriën, maar minder voor jou. 

Niet alleen de heftige wrijving en de jeuk en rode plekken erna kan vervelend zijn, ook het feit dat down under door je string helemaal niet zo goed kan ademen. Vooral stoffen zoals kant en zijde zijn nu eenmaal niet gemaakt voor het sporten. 

Wat draag je dan wel?

Zoals we al zeiden is bijna elk ondergoed prima, als je maar niet voor een thong kiest. Ga voor een stof die absorberend is (katoen bijvoorbeeld). Qua fitting is het het best om te kiezen voor een hipster, boxer of slip - in ieder geval een stof die over je billen valt en niet erin. Voel je je niet prettig wat betreft de eventuele lijntjes die je dan in je legging ziet? Kies dan voor seamless ondergoed of draag een sportshirt dat over je billen valt. En daarbij: who cares, je bent in de gym voor jezelf om aan jezelf te werken. Dat je niet je mooiste lingeriesetje draagt is hartstikke logisch.

Down under verzorging na het sporten

Om je vag na het sporten nog wat extra love and care te geven is het natuurlijk belangrijk dat je doucht en je goed wast. Zo gaan alle zweetbacteriën weg en ben je daarna weer fris en fruitig. Vergeet ook geen schoon ondergoed aan te doen (een string bijvoorbeeld), ondergoed waarin je hebt gesport is voor allerlei redenen een echte no-go. 

Lees ook: Aan deze signalen herken je of je honger of dorst hebt