5 tips om je huis lekker te laten ruiken

Lifestyle door Angel

Af en toe heb je gewoon zin in een lekker geurtje in huis. Vooral als je net terug komt van vakantie. Naast het gebruiken van je favoriete huisparfum, zijn er tal van andere mogelijkheden om je woonruimte lekker te laten ruiken. Ook als je last hebt van muffigheid: door deze tips ruikt je stekkie weer heerlijk fris.

Vreemde geur in huis

Je wilt natuurlijk eerst weten waar die vreemde, ietwat muffe geur vandaan zou kunnen komen. Er is een kans dat je vloerkleed misschien wel aan een flinke schoonmaakbeurt toe is. De muffe geur kan ook van je meubels komen. Er bestaat ook een kans dat je bijvoorbeeld een vochtig huis hebt. Dit kan door slechte ventilatie komen, wat dus kan leiden tot een muffe geur. Gelukkig is het mogelijk om vreemde geuren aan te pakken. Door deze tips zal je huis binnen no time weer lekker ruiken.

Deze tips laten je huis lekker ruiken

1. Baking soda

Baking soda is een handig goedje voor van alles, ook op het gebied van schoonmaken. Laat het nou net een perfect middel zijn om je huis weer lekker te laten ruiken. De baking soda gebruik je als volgt: doe de poeder in een potje zet dit op de plek waar het niet zo fris ruikt. Zo neemt het alle nare geurtjes op. Na een aantal dagen merk je al gauw verschil. Je huis ruikt een stuk frisser!

2. Geurstokjes en geurkaarsen

Om je huis even een oppep beurt te geven kun je geurkaarsen of geurstokjes gebruiken. Welke geur je precies gebruikt, is helemaal aan jou. Denk aan lavendel of vanille bijvoorbeeld. Deze luchtjes zijn fris, maar ook sterk genoeg om heel je huis lekker te laten ruiken.

3. Stofzuigen met waspoeder

Waspoeder ruikt ontzettend lekker. De geur die uit een stofzuiger komt niet. Tenzij je de stofzuiger gebruikt in combinatie met waspoeder. Als je wat waspoeder op de grond strooit, kun je het vervolgens weer opzuigen. Dit zorgt voor frisse lucht vanuit de stofzuiger zelf. Stofzuigen is nu een stuk leuker geworden vanwege frisse lucht die door heel je huis te ruiken is. Win-winsituatie!

4. Geurende kamerplanten

Planten fleuren je huis op en tegelijkertijd ruiken ze ook nog eens lekker. Of je nu bloemen of planten kiest: alle twee werken optimaal voor een lekkere lucht. Denk bijvoorbeeld aan Jasmijnsoorten of de klassieke rozen. 

5. Beddengoed wassen

Mocht je slaapkamer niet zo lekker ruiken, kun je gewoon het beddengoed wassen. Gebruik een goede scheut wasverzachter, meer hoef je niet te doen. Je slaapkamer ruikt heerlijk naar gewassen beddengoed. Je wilt er het liefst nu al in kruipen.

Heerlijk fris huis

Last but not least: het is wel van belang om de geuren eens in de zoveel tijd te verwisselen. Op een gegeven moment went je neus aan de geuren. Ieder nadeel heeft zo zijn voordeel: door vaak af te wisselen heb je altijd wel een nieuw luchtje om uit te proberen. Heb jij al de spirit te pakken om je huis lekker te laten ruiken door deze tips? 

Geef je woonkamer een make-over met deze tips