Theeleut? Deze lekkere theesmaken moet je een keer proberen

Eten door Jennifer

Dagelijks drinken we zo'n 16,2 miljoen koppen thee. En de theeleuten hebben geluk! Er bestaan namelijk een heleboel theesmaken. Toch kiezen we vaak voor dezelfde smaak. Word jij je dagelijkse kop earl grey of rooibos inmiddels zat? Probeer dan eens één van deze lekkere theesmaken. Deze zijn niet alleen heerlijk, maar ook erg gezond!

Lees ook: 5 x waarom je de dag zou moeten beginnen met een kop groene thee

1. Groene thee met kaneel

Sommige mensen vinden groene thee veel te bitter. Dat terwijl het wel een gezond drankje is en een goed alternatief voor de dagelijkse koffie. Wil je groene thee kunnen toevoegen aan je lijstje met lekkere theesmaken? Voeg dan wat kaneel toe aan je groene thee. Niet alleen geeft het de groene thee een lekker kruidige smaak. Groene thee met kaneel zorgt ook voor een betere bloeddoorstroming.

2. Brandnetelthee

Het klinkt misschien een beetje kriebelig. Je staat liever niet met je benen in de brandnetels, maar brandnetelthee daarentegen is wél lekker. Het is niet het perfecte drankje om mee wakker te worden – er zit geen cafeïne in – maar wel een goede theesoort voor je detox. Brandnetelthee reinigt namelijk je lichaam vanbinnen. Daarnaast helpt het ook tegen huidproblemen als acne en eczeem. We like!

3. Kamillethee met agavesiroop

Wanneer je graag tot rust wilt komen met een zoete thee, dan is dit één van de betere, lekkere theesmaken. Voor echt verse kamillethee doe je een theelepel gedroogde kamille in een filter of thee-ei en laat je dit twee minuten trekken in je kopje heet water. Voeg vervolgens wat agavesiroop toe in plaats van suiker. De agavesiroop is een stuk gezonder, maar ook wel zoeter. Pas dus wel op hoeveel agavesiroop je erin doet!

4. Rozenbottelthee

Meestal grijpen mensen direct naar de thee, zodra ze zich niet lekker voelen. Een kop warme thee helpt al gauw tegen griepbacteriën. Al is vooral rozenbottelthee blijkbaar erg gezond voor je. Dit is niet alleen een lekkere theesmaak, maar helpt ook goed tegen verkoudheid en griep. Net als bij groene thee zitten er namelijk veel antioxidanten in rozenbottelthee, maar daarnaast ook een hoop vitamine C. En heb je last van een blaasontsteking? Neem dan ook zeker een kop rozenbottelthee. Het spoelt de slechte bacteriën binnen no time weg.

5. Zoethoutthee

Dan hebben we nog een theesoort, die zeker thuis hoort in het rijtje met lekkere theesmaken. Het zit al in de naam! We hebben het namelijk over zoethoutthee. Zoethoutthee is een goede vervanger voor de traditionele thee met honing, want ook deze thee helpt tegen keelpijn. Door de glycosiden in zoethoutthee wordt het dikke slijm in je luchtwegen afgebroken. Daardoor hoest je achteraf vaak een stuk minder en adem je ook makkelijker. Een zoet wondermiddel!

6. Kurkumathee

Tot slot hebben we dan de kurkumathee wat betreft lekkere theesmaken. Misschien ken je het al, maar mogelijk nog niet. Kurkumathee wordt het gezonde zusje van gemberthee genoemd. Zo heeft het onder andere een goede invloed op je nachtrust. Een ideale theesmaak voor mensen die moeilijk in slaap komen! Voor een lekkere kop kurkumathee warm je eerst 200 ml amandelmelk op en kook je het water. Meng ondertussen alvast twee theelepels kurkuma (afgestreken), een halve theelepel kaneel en gemberpoeder, een theelepel agavesiroop, snufje peper en kardemom met elkaar. Als het goed is ontstaat zo een kleverig mengsel. Voeg hier vervolgens de amandelmelk en het water aan toe en roer alles door elkaar. Sweet dreams!

Lees ook: Helpen gebruikte theezakjes tegen muizen?