Helpen gebruikte theezakjes tegen muizen?

Wonen door Sandra E

Muizen, in een hokje hebben een hoog aaibaargehalte, maar ronddwalend in ons huis zijn ze niet welkom. Vind je muizenkeutels en aangevroten verpakkingen in je keuken? Slecht nieuws: je hebt muizen. De grote vraag is hoe verdwijnen ze weer? We vonden de ideale lifehack: gebruikte theezakjes.

gebruikte theezakjes muizen

Lees ook: Lifehack! Zo voorkom je dat je het medicijndoosje aan de bijsluiterkant opent

Muizen

Je vindt een zwart keuteltje in je keuken. En er zijn ook aangevreten voedselverpakkingen. Je hoeft niet hoogbegaafd te zijn om te weten dat je een muis in huis hebt. Of misschien wel twee... Of een hele familie met ooms en tantes, want de knaagdieren kunnen zich snel voortplanten. Hoe kan dat nou, je leeft zo schoon? Je kunt weinig doen om het te voorkomen. Een muis kan je huis al binnendringen door een gaatje van een halve centimeter breed. Ze kunnen overleven om een kruimeltje per dag en veel water hebben ze niet nodig. Heel vervelend, want muizen knagen aan etensvoorraden, kabels of isolatiemateriaal. Ze kunnen ziekten overbrengen en je huis vervuilen met uitwerpselen en urine.

Hoe krijg je muizen uit huis?

Gebruik theezakjes als milieuvriendelijke oplossing om de muizen uit je huis te verjagen. Je legt de theezakjes neer op de plekken waar muizen binnen kunnen dringen. Muizen hebben namelijk een hekel aan de geur van thee. Het beste werkt als je 4 theezakjes in een hoekje legt en dan zou je binnen 2 tot 3 dagen muisvrij moeten zijn. 

Lees ook: Zet jij maandelijks geld opzij? 5 alternatieven om geld te sparen