Lifestyle / Sport & gezondheid
Sport & gezondheid

Lifehack! Zo voorkom je dat je het medicijndoosje aan de bijsluiterkant opent

Je kent het wel. Op de een of andere manier maken we een doosje paracetamol altijd aan de ‘verkeerde kant’ open. Juist: de kant waar de bijsluiter om de strip heen is gevouwen. Irritant, want nu moet je ‘m óf omdraaien óf de bijsluiter eruit peuteren. Kostbare seconden die je had kunnen besparen. Het is voor veel mensen een bron van ergernis. Gelukkig kennen wij een trucje waarmee je het kunt voorkomen.

medicijndoosje

Lees ook: Hoeveel avocado's 'mag' je maximaal eten per week?

Bijsluiter frustraties

Het is elke keer weer raak. Je maakt je medicijndoosje open en het eerste wat je ziet is weer die stomme bijsluiter. Is dit nou stom toeval of zit er een logische verklaring achter? Nou, het zit zo: de meesten 'pakken' de bijsluiter, omdat... de meeste mensen rechtshandig zijn! De medicijnverpakkingen zijn zo ontworpen dat rechtshandigen automatisch op de bijsluiter stuitten. Het is immers belangrijk om dit door te nemen voor gebruik.  

Ken je de bijsluiter al van A tot Z? Dan kun je onze lifehack toepassen, namelijk: het doosje openen aan de linkerkant (met de barcode) openen. Zo kun je zonder enige irritatie je medicijnen uit het doosje halen. 

via GIPHY

Lees ook: Waarom je vaak slechter slaapt als het volle maan is