Lifehack! Zo voorkom je dat je het medicijndoosje aan de bijsluiterkant opent

Sport & gezondheid door Daniëlle

Je kent het wel. Op de een of andere manier maken we een doosje paracetamol altijd aan de ‘verkeerde kant’ open. Juist: de kant waar de bijsluiter om de strip heen is gevouwen. Irritant, want nu moet je ‘m óf omdraaien óf de bijsluiter eruit peuteren. Kostbare seconden die je had kunnen besparen. Het is voor veel mensen een bron van ergernis. Gelukkig kennen wij een trucje waarmee je het kunt voorkomen.

medicijndoosje

Lees ook: Hoeveel avocado's 'mag' je maximaal eten per week?

Bijsluiter frustraties

Het is elke keer weer raak. Je maakt je medicijndoosje open en het eerste wat je ziet is weer die bijsluiter. Is dit nou stom toeval of zit er een logische verklaring achter? Nou, het zit zo: de meesten 'pakken' de bijsluiter, omdat... de meeste mensen rechtshandig zijn! De medicijnverpakkingen zijn zo ontworpen dat rechtshandigen automatisch op de bijsluiter stuitten. Het is immers belangrijk om dit door te nemen voor gebruik.  

Ken je de bijsluiter al van A tot Z? Dan kun je onze lifehack toepassen, check de TikTok-video hieronder! En volg ons op TikTok voor meer handige hacks en tips. 

@ze.nl Hoe oud was jij toen je deze hack ontdekte? #lifehack #lifehacks #fyp #hoofdpijn #mindblown #todaysyearsold #viral #paracetamol ♬ Mission Impossible (Main Theme) - Favorite Movie Songs

Lees ook: Waarom je vaak slechter slaapt als het volle maan is