Lifestyle / Sport & gezondheid
Sport & gezondheid

Hoeveel avocado's mag je maximaal eten per week?

Reageer 0

Het is geen geheim dat avocado’s retegezond zijn. In smoothies, met ei of op een broodje… Met avocado kun je alle kanten op! Maar het kan ook iets te veel van het goede worden. Je kunt het helaas niet ongestraft eindeloos blijven eten. Hoeveel je er dan mag eten? Wij hebben het antwoord voor je.

Avocado’s zijn rijk aan vezels, vitamine E, foliumzuur en kalium. Ze doen veel goeds voor je gezondheid. Zo geven ze je bijvoorbeeld langer een verzadigd gevoel en werken ze ontstekingsremmend. Maar ze bevatten ook veel calorieën en vet. Een gemiddelde avocado bevat zo’n 250 calorieën en 21 gram vet. Volgens diëtist Sonya Angelone van de Academy of Nutrition and Dietics kun je daarom beter niet meer dan een halve avocado per dag eten.

Natuurlijk kun je altijd nog beter een avocado dan een Mars eten. Wil je je vetinname een beetje beperken omdat je bijvoorbeeld wilt afvallen? Eet dan niet meer dan een halve avocado per dag. Maar als je een keer wél lekker een hele avocado op je toast pleurt, is er ook geen man overboord.

Lees ook: Zo gebruik je een avocado als beautyproduct. 

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen