Zet jij maandelijks geld opzij? 5 alternatieven om geld te sparen

Lifestyle door Roos

Je zet maandelijks wat geld opzij om te sparen. Voor een auto, die toffe velvet bank of misschien wel voor een studie of een huis? Iedereen heeft zijn eigen redenen om te sparen, maar helaas moet je het van de spaarrente niet hebben tegenwoordig. Deze staat op dit moment zo laag, dat je al snel op zoek gaat naar andere manier om je spaargeld te investeren. Benieuwd naar betere manieren om je geld meer waard te laten worden, dan het gewoon op de bank te laten staan? Check dan hier 5 alternatieven voor geld sparen.

1. Exclusieve sneakers

Dit klinkt misschien gek, maar wist je dat exclusieve sneakers razendsnel in waarde stijgen? Unieke sneakers waar een beperkte oplage van wordt gemaakt, Limited Edition dus, kunnen na een paar jaar wel duizenden dollars opbrengen. Het is niet voor niets een markt van 1,2 miljard dolar... Een nadeel: hoe tof ze ook zijn, je kunt ze beter niet dragen als je er flink wat geld voor wilt vangen. 

2. Beleggen

Altijd al eens willen beleggen, maar geen idee waar je moet beginnen? Met alle verschillende beleggingsites, fondsen en aandelen zie je soms door de bomen het bos niet meer. Toch is het gemakkelijker (en leuker!) dan je denkt. Voor nog geen tientje heb je namelijk al een aandeel in je favoriete modeketen. En als het goed gaat met dat bedrijf, dan is de kans groot dat het ook goed gaat met jouw aandeel...

Benieuwd waar je laagdrempelig in kan stappen? De Duitse beleggingswebsite Flatex met haar Nederlandse dienstverlening heeft momenteel een wel heel aantrekkelijke aanbieding. Als je daar nu een beleggingsrekening opent en een aandeel koopt, krijg je namelijk € 100 starterskapitaal. Als dat geen mooi begin is... En vind je het niets? Dan zeg je gewoon weer kosteloos op. Die € 100 mag je in ieder geval houden. Lees hier meer over hoe je een beleggingsrekening bij Flatex opent. 

Lees ook: Koop een stukje Zara en ontvang 100 euro!

3. Woning

Omdat de spaarrente tegenwoordig zo laag staan, kiezen steeds meer mensen ervoor om hun spaargeld te investeren in stenen. Een huis kopen om te verhuren, dus. Vooral huizen in de randstad stijgen in waarde of het blijft stabiel. Eén nadeel: als je geld eenmaal in een huis zit, kun je het niet meer zo makkelijk opnemen.

4. Energie besparende maatregelen

Heb je al een huis en zoek je naar manieren om geld te besparen? Dan kun je je geld investeren in energie besparende maatregelen. Dit is een eenmalige investering om je huis duurzamer te maken. Op die manier bespaar je in de komende jaren op energiekosten én wordt je huis ook meer waard in het geval je deze weer wilt verkopen. Wist je dat je vaak ook subsidie kunt krijgen vanuit de gemeente? Die heeft er immers ook baat bij als jij je huis verduurzaamt.

5. Een oude sok

De goeie ouwe sok-methode. Bewaar je geld gewoon thuis in een sok onder je matras of in een kluis. Zo loop je geen risico dat je geld verliest, behalve misschien in het geval van brand.

Lees ook: Gratis lenzen proberen? Bestel nu een proefpakket helemaal voor niets