Deze plekken moeten op de reisbucketlist van elke Lord Of The Rings-fan!

Reizen door Jennifer

Sommige films raken je niet alleen door het goede verhaal, maar ook door de indrukwekkende locaties. Zo staan er als Lord Of The Rings-fan vast ook wat filmlocaties op je reisbucketlist, zoals het dorpje van de Hobbits. Al zijn er meer mooie plekken, waar je als fan (of natuurliefhebber) zeker heen wilt. En dat allemaal in één land: Nieuw-Zeeland!

Lees ook: Bridgerton film locaties die je kunt bezoeken in real life

1. Tongariro National Park, Manawatu-Wanganui (Mordor)

Het Tongariro National Park is één van de belangrijkste filmlocaties uit Lord Of The Rings. Hier werden namelijk alle scènes in Mordor gefilmd, het land van dark lord Sauron. Al is het in real life natuurlijk een stuk minder duister en mysterieus. Toch wil je vooral Mount Ngauruhoe wel zien in het echt. Deze berg staat voor de Lord Of The Rings-fan beter bekend als Mount Doom. Naast deze berg moet je ook echt naar de Tawhai Falls en Mangawhero Falls. Allebei werden ze gebruikt voor The Forbidden Pool, alleen de ene waterval voor een totaalshot en de andere voor een close-up scène met Gollum/Sméagol. So juicy-sweeeet!

2. Kaitoke Regional Park, Wellington (Rivendell)

De hele stad Wellington speelt een belangrijke rol in de Lord Of The Rings films. Een roadtrip in Nieuw-Zeeland is dan ook een heel goed idee! Al moet je in ieder geval naar het Kaitoke Regional Park, waar Rivendell werd gefilmd. Speciaal voor de filmopnames werden hier grote bouwwerken neergezet, die inmiddels natuurlijk weg zijn. Wel herken je als fan vast de omgeving. Daarnaast vind je hier ook nog dé poort naar Rivendell!

3. Putangirua Pinnacles, Wairarapa (Dimholt Road)

Dan hebben we de Putangirua Pinnacles. Zoals gezegd zijn deze plekken in Nieuw-Zeeland niet alleen leuk voor de Lord Of The Rings-fan, maar ook voor natuurliefhebbers en mensen die dol zijn op hiken. Dan is dit namelijk de perfecte vakantiebestemming! Bij de Putangirua Pinnacles werd de Dimholt Road gefilmd. Hier komen Aragorn, Gimli en Legolas aan bij de Paths of the Dead. Op deze plek maak je zeker een indrukwekkend plaatje voor Instagram.

4. Mount Owen, Tasman (Dimrill Dale)

Voor de komende twee filmlocaties uit Lord Of The Rings heb je wat wandelervaring nodig. Zo is Mount Owen niet heel makkelijk bereikbaar, tenzij je een 6 tot 8 uur durende wandeling wel ziet zitten. Mount Owen is de plek waar de Fellowship aankomt. Ze komen daar aan in het fictieve Dimrill Dale, nadat ze zijn ontsnapt uit Moria.

5. Mount Sunday, Ashburton Lakes (Edoras)

De vorige berg kon je eventueel nog beklimmen, maar Mount Sunday is (helaas) niet toegankelijk voor bezoekers. De berg zelf is verboden terrein, maar vanaf de Mount Potts krijg je wel alsnog een herkenbaar en mooi uitzicht op Edoras, de ‘hoofdstad van Rohan’. De filmsets zijn wederom verwijderd, maar die fantaseer je er maar bij.

6. Twizel, Canterbury (Pelennor Fields)

Het meest epic gevecht uit Lord Of The Rings tussen het leger van Gondor (en bondgenoten) en het leger van Sauron werd gefilmd op de velden rondom het kleine stadje Twizel. Fun fact: de inwoners van Twizel hebben gefigureerd in de Lord Of The Rings films. Bijzonder! De velden liggen overigens op privéterrein, maar gelukkig kun je een zogenoemde Pelennor Fields tour boeken. Zo kun je toch het grote gevecht naspelen!

7. Queenstown, Glenorchy & Paradise

Ben je op zoek naar de mooiste plekken in Nieuw-Zeeland? Dan moet je naar Queenstown, Glenorchy en Paradise. Niet alleen werden deze plekken gebruikt als filmlocaties voor Lord Of The Rings, ook is dit het mooiste gebied van Nieuw-Zeeland. In deze omgeving krijg je echt het gevoel dat je in Middle Earth bent. Zo vind je langs de Lake Wakatipu, onderaan de oever bij de Dart River, Isengard.

8. Poolburn Reservoir, Otago (Rohan)

Hoewel de ‘hoofdstad van Rohan’ zich op een andere plek bevindt, vind je de rest van koninkrijk Rohan bij de Poolburn Reservoir. Waar veel filmsets zijn afgebouwd, voelt het in dit natuurreservaat wel nog alsof je een hoofdrolspeler bent uit Lord Of The Rings. Welkom in het land van de Rohirrim!

9. Fiordland National Park, Te Anau

Wandelaars opgelet, want hier heb je nog een grote, mooie wandelplek! Fiordland National Park bestaat uit veel grote bergen, gletsjermeren en rivieren, dichte bossen en groene vlaktes. Dé perfecte filmlocatie voor een Lord Of The Rings film! Bezoek hier vooral de Milford Sound, dat is een van de mooiste plekken in dit gebied.

10. Matamata (Hobbiton)

Tot slot hebben we dan nog het dorp van de Hobbits: Hobbiton. Al heet het dorp in het echt Matamata. Hier vind je helaas de meeste toeristen, maar als Lord Of The Rings-fan kan een bezoekje natuurlijk niet ontbreken. Van alle filmlocaties uit de Lord Of The Rings is dit de enige filmset, die niet is afgebroken. Boek dus zeker een tour. Wie weet kom je Frodo of Bilbo tegen…

Lees ook: Hobbit-huis uit Lord of the Rings is nu te huur via Airbnb