Bridgerton film locaties die je kunt bezoeken in real life

Media door Angel

Altijd al nieuwsgierig geweest naar de plekjes uit de serie Bridgerton? Dan hebben we goed nieuws, want er zijn daadwerkelijk wat locaties die je met eigen ogen kunt aanschouwen. Dus, wanneer pak jij je koffer in?

Bridgerton film locaties

Lees ook: Huh? Regé-Jean Page heeft zélf het aanbod afgewezen om weer in Bridgerton te spelen

Bridgerton filmlocaties

Veel films en serie worden op sets in Hollywood geschoten, maar Bridgerton niet. Daarom zijn veel setlocaties gewoon te bezoeken. Voor een Bridgerton-roadtrip hoef je niet ver, want het is voornamelijk in Engeland gefilmd. Dus boek maar vast een ticket. Marvellous!

1. Bath street

Dit prachtige Engelse stadje is al vaak gebruikt als set voor dramaseries zoals Sherlock en The Duchess. Bridgerton valt hier óók onder. De stad staat bekend om de architectuur en de Roman baths. Onderstaande scène is in de Bath Street gefilmd.

Bridgerton film locatie Bath

2. Royal Crescent, Bath

De buitenkant van No.1 Royal Crescent wordt gebruikt als het huis van de familie Featherington. Het is een museum dat is ingericht volgens de late jaren 1700.

Bridgerton film locatie Royal Cresent

3. Banqueting Room, Bath

De Banqueting Room in de Guildhall werd ook gebruikt voor balscènes in de serie. Het is een elegante, grote zaal met trappen en sierlijk pleisterwerk. Het zag er té mooi uit!

Bridgerton film locatie Gildezaal

4. Holburne Museum, Bath

Ook hier werd de buitenkant van het Holburne Museum gebruikt voor het filmen van de entree van één van de balscènes in Bridgerton. Het heeft een mooie gevel en de tuinen van het gebouw zijn een indruk van de geschiedenis. Het is nu de thuisbasis van een verzameling decoratieve kunst.

Bridgerton filmlocatie Holburne Museum

5. Pickled Greens, Bath

Volgens Oprah Magazine was dit Bridgertons elegante japonwinkel. In het echt heet het dus Bath café Pickled greens, wie had dat gedacht?

Bridgerton film locatie Bath café

6. Rangers House, Londen

Het exterieur werd gefilmd bij Rangers House, een Georgische villa vlakbij Greenwich Park in Londen. Tegenwoordig vind je hier de wereld kunstcollectie. 

Bridgerton film locatie Rangers House

7. Wilton House, Salisbury

Sommige scènes van Queen Charlotte waren gefilmd in het Wilton House in Salisbury. Haar troon is gevestigd in de kamer genaamd Single Cube, dit is een van de kamers uit de 17e eeuw.

Bridgerton film locatie Wilton House

8. Painshill Park, Cobham

De Featherington familie ging wandelen door de tuinen van Painshill Park in Cobham. En zeg eerlijk, hier wil je zelf toch ook een lawa maken?

Bridgerton film locatie Painshill Park

Lees ook: Bridgerton: deze sneaky hint over Lady Whistledown uit aflevering 1 heb je gemist