Prins William: leeftijd, vermogen en biografie

Beroemdheden door Redactie Ze.nl

Prins William (prins van Wales) is de oudste zoon van koning Charles III en Diana Spencer. William is eerste in lijn van de Britse troonopvolging, en daardoor kroonprins en troonopvolger.

Over Prins William

Volledige naam
 William Arthur Philip Louis, Prins van Wales
Geboortedatum
21 juni 1982 (leeftijd 41 jaar)
Geboorteplaats
Londen, Vereningd Koninkrijk
Huidige woonplaats
Windsor
Relatiestatus
William is getrouwd met Catherine Middleton

Achtergrondinformatie

William is eerste in lijn van de Britse troonopvolging, en daardoor kroonprins en troonopvolger van onder andere het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Jamaica en de Bahama's.

Jeugd

William werd geboren in het St Mary's Hospital in Londen. William werd door zijn moeder, prinses Diana, vroeger ook wel liefkozend Wills of Wombat genoemd. William heeft één jonegre broer, Harry. Zijn moeder overleed op 31 augustus 1997 als gevolg van een auto-ongeluk in Parijs.

​​William was de eerste Britse prins die naar een gewone basisschool ging. Oftewel, hij kreeg dus geen privélessen. De prins studeerde daarna aan het College van Eton en behaalde daar zijn diploma. Van 2001 en 2005 studeerde de prins geografie aan de Universiteit van St Andrews in Schotland. Op 9 januari 2006 begon de prins aan zijn militaire opleiding op de Koninklijke Militaire Academie Sandhurst.

Carierre

Nadat William zijn studies had afgerond, verscheen hij regelmatig op officiële ceremonies. De prins is ook beschermheer/voorzitter van een aantal verenigingen waaronder de Engelse voetbalbond, de Welsh Rugby Union en de English Schools Swimming Association (ESSA). Als toekomstig opperbevelhebber der strijdkrachten is hij Commodore-in-Chief voor Schotland en de Royal Navy Submarine Service.

Op 16 juni 2008 werd William geïnstalleerd als (duizendste) ridder in de Orde van de Kousenband. Op 9 september 2022, een dag na het overlijden van zijn grootmoeder, benoemde zijn vader hem tot Prins van Wales. Deze titel droeg zijn vadervanaf 1958 tot aan het overlijden van zijn moeder.

Vermogen Prins William

Het vermogen van Prins William wordt geschat op 1,34 miljard dollar.

Instagram Prins William

Bekend van

William en Kate

Op 29 april 2011 trouwde prins William met Catherine "Kate" Middleton in Westminster Abbey. William ontmoette Kate in 2001, toen ze allebei aan de Universiteit van St Andrews studeerden. Het echtpaar heeft drie kinderen: George (2013), Charlotte (2015) en Louis (2018). Momenteel ligt William met zijn broer Harry in de clinch. Harry heeft een boek uitgebracht, Spare, waar hij allerlei onthullingen doet over de familiebanden.

Youtube Video's

Veelgestelde vragen over Prins William

Is Prins William linkshandig?

Ja, Prins William is linkshandig.

Hoe heet de zoon van Prins William?

Prins William heeft twee zonen. Zijn oudste zoon het George en de jongste zoon Louis.

Waneer wordt Prins William koning?

Kroonprins Charles is sinds 8 september 2022 koning Charles III en prins William, de hertog van Cambridge, is nu de troonopvolger. Wanneer Prins William koning wordt is onbekend.

Hoe lang is Prins William?

Prins William is 1.91 meter lang.

Waar woont Prins William?

Prins William en zijn vrouw Kate zijn met hun drie kinderen recent verhuisd van Kensington Palace in Londen naar een landelijker onderkomen in Windsor. Ze zijn daar gaan wonen in een huis met vier slaapkamers op het landgoed van wijlen koningin Elizabeth.

Hoe hebben Prins Willam en Kate elkaar ontmoet?

Kate ontmoette prins William in 2001, toen ze allebei in Fife studeerden. Toen had Kate nog een vriend. Eind 2001 werden Kate en prins William huisgenoten.

Hot or Not?

  • Yes! (1)
  • Nope! (0)