Aan deze bizarre regels moet de royal bevalling zich houden

Media door Laura

It's a boy! Kate Middleton is om 11:01 bevallen van haar derde kind, kort nadat ze vanochtend naar de Lindo-vleugel van het St. Mary's Hospital in Londen werd gebracht. Het is een heel mediacircus zo'n royal bevalling, kijk maar eens naar de lijst met regels en tradities die Kate, William en de koninklijke fanfare moeten volgen. Hier komen ze.

kate middleton

Lees ook: BREAKING: Kate Middleton is bevallen en dit is het geworden

1. Hoewel ze niet bij de bevalling aanwezig is, wordt de Queen als allereerst geïnformeerd of de baby veilig ter wereld is gekomen. 

2. Dat gaat natuurlijk niet per Whatsappje. Net als bij de geboorte van George, belt prins William via een versleutelde telefoon naar zijn oma. 

3. Daarna worden andere oudere leden van de koninklijke familie en de Middletons op de hoogte gebracht van het blijde nieuws.

4. De Engelsen zullen de Engelsen niet zijn zonder hun ietwat stoffige tradities. À la de Middeleeuwen kondigt een stadsomroeper de geboorte aan op de stoep voor de Lindo-vleugel. Hetzelfde gebeurde bij de geboorte van George en Charlotte. En dat ziet er zo uit (ja, echt):

kate middleton regels bevalling

5. Er is nog een andere traditionele manier waarop het nieuws van de geboorte wordt verspreid. Twee knechtjes plaatsen een ezel in het voorplein van Buckingham Palace met daarop de officiële geboorteakte van de nieuwe royal baby.

6. Tot slot verspreidt ook het officiële Twitter-account van Kensington Palace informatie over de bevalling.

7. Alle overheidsgebouwen, koninklijke schepen en defensiegebouwen moeten de vlag van het Verenigd Koninkrijk uithangen.

8. De gekte is helemaal compleet met het 41 saluutschoten door de King's Troop Royal Horse Artillery. 

Lees ook: Even koekeloeren: Roxeanne Hazes showt vol trots haar hoogzwangere babybuik in bikini

Beeld: Brunopress