15 grappige feitjes over de Britse royal weddings

Celebs door Michelle Habets

Het is eindelijk zo ver, prins Harry en Meghan Markle zullen elkaar vandaag het ja-woord geven (bekijk hier de livestream!). We vonden het hoog tijd om te duiken in de geschiedenis van royal weddings. Wist je al dat Kate haar eigen make-up deed voor haar bruiloft? En dat de trouwerij van Charles en Diana door 750 miljoen mensen werd bekeken? Wij zochten 15 feitjes over Britse koninklijke bruiloften op waar je steil van achterover slaat!

feitjes over Britse royal weddings

Lees ook: Om deze reden wil Meghan Markle geen getuige tijdens de bruiloft

2500 cadeaus

Toen koningin Elizabeth en Philip trouwden, kregen zij heel wat cadeautjes en felicitaties binnen. In totaal ontving het stel 2500 trouwcadeaus en 10.000 telegram felicitaties. Wow!

Eigen make-up

Kate Middleton deed haar eigen make-up voor de grote dag. Hoe cool is dat? Meghan zal de traditie voortzetten op haar huwelijksdag.

via GIPHY

750 miljoen mensen

De bruiloft van prins Charles en Diana werd live uitgezonden op televisie. Hierdoor zagen 750 miljoen mensen, uit 74 verschillende landen, Lady Di en Charles elkaar eeuwig trouw beloven. 

Zwarte jurk

Toen koningin Victoria met prins Albert in 1840 trouwden, koos zij voor een witte bruidsjurk. Tegenwoordig is dit vrij normaal, maar in haar tijd waren de meeste trouwjurken kleurrijk of zwart. Hallo, trendsetter!

Beveiliging

De bruiloft van prins William en Kate kostte naar verluid 28,8 miljoen euro, waarvan 27 miljoen euro opging aan de beveiliging. Wat?!

via GIPHY

Meghan is de oudste

Meghan Markle is 36 jaar en daarmee is zij de oudste koninklijke bruid. 

Bomen

Tijdens de bruiloft van Kate en William konden we zien dat er bomen in de kerk stonden. Deze bomen zijn later in het vakantiehuis van prins Charles in Wales geplant. 

7,6 meter lange sleep

Aan de bruidsjurk van Diana, die in 1981 trouwde met Charles, leek geen einde te komen. Dit komt omdat haar sleep in totaal 7,6 meter lang was! 

Hond als cadeau

Net als koningin Elizabeth is Kate een hondenliefhebber. Ze kreeg van haar broer James een hond als huwelijksgeschenk! 

Verspreken

Diana versprak zich tijdens haar trouwgelofte, want ze sprak Charles niet aan met de juiste naam. Ze verklaarde haar eeuwige liefde aan 'Phillip Charles Arthur George', terwijl 'Charles Phillip Arthur George' voor haar stond. Tja, royals zijn ook maar mensen. 

via GIPHY

Geen trouwring

Prins William heeft ervoor gekozen om geen trouwring te dragen, volgens een bron houdt de Duke simpelweg niet van juwelen. Ook heeft hij bij het huwelijk nooit een ring gekregen, waarschijnlijk om dezelfde reden.

Bonnen

Na de Tweede Wereldoorlog werd er nog gewerkt met distributiebonnen en ook voor Elizabeth werd er geen uitzondering gemaakt. Ze moest de stof voor haar jurk kopen doormiddel van deze bonnetjes. 

Niet gehoorzaam 

Hoewel het wel een traditie is, beloofde Diana in 1981 geen 'gehoorzaamheid' aan prins Charles. Kate deed hetzelfde toen ze in het huwelijksbootje stapje met William. Zou Meghan dit ook doen? 

Catalogus ring

De verlovingsring van Lady Di was niet handgemaakt. Hij kwam uit een catalogus, lekker simpel!

Feestdag

De trouwdag van Kate en William was, net als die van Charles en Diana, een nationale vrije dag voor de Britten. Maar de grote dag van Meghan en Harry is geen vrije dag, waarschijnlijk omdat deze op een zaterdag is en de meeste burgers toch al vrij zijn.

Lees ook: Oh dear: Dit mag Meghan Markle straks allemaal niet meer 

Beeld: Brunopress