Waarom Meghan Markle geen tiara mag dragen maar Kate Middleton wel

Celebs door Laura

Een prinses worden is de ultieme meisjesdroom. Meghan Markle, de verloofde van prins Harry, ging van Hollywood-actrice naar royal bride-to-be. Menig vrouw zal jaloers op haar 'carrièreswitch' zijn, maar weet wel dat het niet alleen maar rozengeur en maneschijn is. Veel vrijheid heeft Meghan niet meer. Zo bleek vorige week dat ze geen eigen sociale media-accounts mag beheren. Alleen officiële, door de royals goedgekeurde, foto's en statements mogen naar buiten worden gebracht. Als je deel wilt uitmaken van de Britse koninklijke familie moet je dus allerlei strenge regels volgen. Een tiara dragen is nu ook uit den boze voor Meghan. Maar waarom?

meghan markle tiara

Lees ook: 27 x trouwtradities waar prins Harry en Meghan zich aan moeten houden

Geen prinses

Bij sommige officiële evenementen zie je dat Kate Middleton wel een tiara draagt in het haar, terwijl het sieraad bij Meghan mist. Dat komt omdat de voormalig Suits-actrice momenteel nog niet getrouwd is. Nadat ze in mei trouwt met haar Harry, mag ze meedoen met de tiara-club. 

Teken van status

Wel mag Meghan, net als Kate, een tiara dragen tíjdens de bruiloft. Verder draag je de diamanten haarband alleen in de avond. "Diamanten en tiara's zijn geen sieraden voor overdag, en alleen getrouwde vrouwen dragen tiara's," aldus etiquette-expert Grant Harold aan BBC. Waarom? "Voor getrouwde vrouwen was het dragen van een tiara een teken van status en daarnaast gaven ze hiermee aan dat ze al getrouwd waren en niet op zoek naar een potentiële huwelijkskandidaat."

Lees ook: Deze foto van een 15-jarige Meghan Markle voor Buckingham Palace is het schattigste wat je gaat zien vandaag

Beeld: BrunoPress