Oh dear: Dit mag Meghan Markle allemaal niet meer 

Celebs door Roos

Het leven van Meghan Markle klinkt als een sprookje: geboren als een doodgewoon (beeldschoon) meisje, trouwen met de liefde van je leven die toevallig ook een prins blijkt te zijn. Als prins en prinses leven jullie nog lang en gelukkig… Eh, laten we je even uit die droom helpen, want royal of niet, er kleven een hoop regels aan dat sprookje. Dít mag prinses to be Meghan Markle allemaal niet meer. 

Lees ook: Je gelooft nooit wat de favoriete serie van Prins Harry en Meghan is

1. Geen selfies maken 

Het Britse koningshuis staat al bekend om haar ietwat stijve trekjes en regels. Al helemaal sinds Queen Elizabeth aan de macht is. Wie The Crown heeft gezien weet precies wat we bedoelen. Dat er geen selfies gemaakt mogen worden omdat het niet Windsor waardig is, verbaast ons dan ook niets. Jammer wel voor Meghan Markle, want vóór haar prins Harry-tijdperk lustte ze daar wel pap van.

2. Bye bye social media

Hoe vreemd ook om anno 2018 geen social media accounts te mogen hebben, is het binnen een koninklijke familie niet uitzonderlijk. Het zou toch wat zijn als Meghan te pas en te onpas inside info van het koningshuis naar buiten zou slingeren. Zie je haar al aan de ontbijttafel met koningin Elizabeth met de tekst “brekkie with Liz!”? Wij niet, hoewel het wel een leuk Insta-kiekje zou opleveren. 

3. Geen handtekeningen uitdelen

Voor het gewone plebs als wij zal dit misschien geen rampzalige ommezwaai zijn, maar voor Meghan wel degelijk. Als bekende actrice wordt zij op straat vaak herkend door fans die met haar op de foto willen en, jawel, om haar handtekening vragen. Dat is nu helaas voorbij, want haar handtekening is ineens een stuk meer waard wanneer ze prinses Meghan Markle wordt. En dát kan flink wat misbruik opleveren..

4. Niet stemmen en geen politiek 

Helaas, een royal member heeft niets te maken met politiek, laat staan dat ze een politieke stem uitbrengen tijdens verkiezingen mogen uitbrengen. En dat terwijl Meghan wel degelijk een politieke mening heeft. In een eerder interview liet ze namelijk nog weten president Trump een vrouwenhater te vinden. Oeps Meghan, dat zit er helaas niet meer in. Just smile and wave vanaf nu

5. Geen sexy kleding

Voor sommigen is dit misschien ook geen 180 graden verandering, maar voor Meghan wel. Tijdens haar acteercarrière verscheen ze meer dan eens in een weinig verhullend jurkje op beeld en in het openbaar. Dat Meghan niet vies is van wat bloot is wel duidelijk, afgaande op een aantal sexy fotoshoots. En dat kunnen we haar niet kwalijk nemen met zo’n lijf.

Lees ook: Het is officieel: deze acteurs gaan Meghan Markle en prins Harry spelen in de film

6. Geen zwarte nagellak 

De prinses to be mag ook niet meer zelf beslissen welke kleur ze haar nagels lakt. Zwart is niet toegestaan. En dat terwijl ze meer dan eens gespot is met het donkere goedje op haar vingers. In plaats daarvan is een lichtroze kleur wel toegestaan. Waarom? Omdat de koningin die ook draagt. Jep, Queen Elizabeth haar wil is wet!

7. Geen grote tassen

Nog zo’n dingetje. Waarom? Geen idee, iets met protocol en Windsor onwaardig. Vanaf nu hoeft Meghan haar spullen ook niet meer zelf te dragen natuurlijk, want daar heeft ze personeel voor. Dat scheelt weer.

8. Geen sleehak

Sleehakken zijn een no go voor een prinses. Of beter gezegd: voor elk koninklijk lid. Bij het Britse koningshuis dan, want we kunnen ons niet voorstellen dat Maxima nog nooit een sleehakje heeft gedragen. In Engeland is het echter uit den boze, omdat de koningin er niet van houdt. 

9. Public Display of Affection

Zoals de Britten het mooi zeggen: PDA, ofwel Public Display of Affection. Zelfs nu prins Harry en zijn Meghan hoteldebotel verliefd zijn op elkaar, mogen de twee geen klefheid vertonen in het openbaar. Geen kusjes en knuffels voor het kersverse liefdespaar, want niet professioneel. Britse stijfheid? Dat zou heel goed kunnen. Misschien is dit wel de moeilijkste regel voor de kersverse tortelduifjes.

Lees ook: Te grappig dit: zo zullen de kinderen van Prins Harry en Meghan Markle er uitzien 

Beeld: Brunopress