Zo maak je zelf de populaire Kir Royale cocktail uit Emily in Paris

Eten door Jennifer

Alles wat Emily Cooper aanraakt gaat viral! De outfits van Emily zijn binnen no time uitverkocht, locaties uit Emily in Paris worden hotspots in Parijs en daar blijft het niet bij. Sinds het nieuwste seizoen van Emily in Paris is een Franse cocktail, de Kir Royale, gigantisch populair en jij kunt deze gewoon zelf maken!

Lees ook: Oui oui! Trailer van derde seizoen Emily in Paris belooft veel goeds

Kir Royale cocktail uit Emily in Paris

In seizoen drie van Emily in Paris wordt hoofdpersonage Emily alleen nog maar meer Frans. Niet alleen spreekt ze steeds beter Frans, ook leert ze typische Franse drankjes kennen. Zo introduceert Luc haar in aflevering vier aan de Kir Royale cocktail. Een fruitige, sparkling cocktail, waar Emily al na de eerste slok enthousiast over is. Daardoor zijn Emily in Paris-fans ook meteen nieuwsgierig. Aperol Spritz, move over! Grote kans namelijk dat de Kir Royale deze zomer dé hit wordt onder de cocktails.

Dit heb je nodig (per glas)

· 30 à 60 ml Crème de Cassis likeur (naar smaak)
· 177 ml champagne of prosecco
· Verse of bevroren frambozen

Zo maak je de Franse Kir Royale

De Franse Kir Royale is geen lastige cocktail. Er zitten maar een paar ingrediënten in, dus je maakt de cocktail binnen no time. Toch schijnt het een lekkere, frisse en fruitige cocktail te zijn. Niet alleen internationale Emily in Paris-kijkers, maar ook de Fransen zijn enthousiast over de keuze van het drankje. Normaal worden veel Franse inwoners minder blij van de serie, maar door de vierde aflevering van Emily in Paris seizoen 3 krijgen ze toch wel zin in deze zomerse cocktail.

Nou, tijd om een cocktail te shaken dan! Pak allereerst de champagneglazen erbij en giet vervolgens de Crème de Cassis likeur erin. Vul het glas daarna aan met de champagne of prosecco voor de bubbels. Maak de Kir Royale cocktail af met de verse of bevroren frambozen. Santé!

Lees ook: WOW! Zoveel verdient Lily Collins per aflevering van Emily in Pari