Say what? Koreaanse broodpopcorn is de nieuwste snack voor je filmavondje

Eten door Jennifer

Met de huidige boodschappenprijzen gooien we niet graag voedsel weg. Ook moeten we wat zuiniger aan doen en bijvoorbeeld minder besteden aan onnodige snacks. Al wil je tijdens een filmavondje wel wat snacks hebben. Dat hoort erbij, toch? Nou, probeer dan eens Koreaanse broodpopcorn. Het is de nieuwste snack en je maakt het binnen no time zelf!

Lees ook: 5 healthy snacks voor kantoor die je in een handomdraai maakt

Wat is Koreaanse broodpopcorn?

Normale popcorn, gemaakt van maïs, kennen we allemaal wel. Alleen is Koreaanse broodpopcorn waarschijnlijk nog iets totaal nieuws voor je. Al heb je inmiddels wel door dat ze in de Koreaanse keuken weten, wat lekker eten is. Wie kent het ingrediënt gochujang niet (dat is een chilipasta)? En wat dacht je van kimchi? Nu komt daar dus een nieuwe snack bij en het lijkt het zeker waard om te proeven!

Simpele snack

De Koreaanse broodpopcorn lijkt op het eerste gezicht een simpele snack. Toch is het lekkerder dan je denkt. Daarnaast kun je ook lekker recyclen, want voor Koreaanse broodpopcorn gebruik je het liefst oud brood. En nog een ander voordeel: je hebt geen last van die stomme, harde maïskorrels of andere stukjes waarin je altijd stikt. Nou, waar wacht je nog op?

Zo maak je Koreaanse broodpopcorn

Zoals gezegd heb je dus allereerst (oud) brood nodig en dan specifiek het witte tostibrood. Maak hier vervolgens blokjes van en doe dan wat boter in een koekenpan. Bak de broodstukjes op middelhoog vuur tot ze lekker knapperig zijn en schep alles daarna uit de pan. Gooi nu wat suiker, boter en water in dezelfde pan en maak zo een snelle karamelsaus. Laat de karamel pruttelen tot het een mooie, goudbruine kleur krijgt en zet dan het vuur uit. Roer vervolgens de broodstukjes door je karamelsaus en geef elk stukje brood een karamellaagje. Zodra de broodstukjes zijn afgekoeld, ontstaat de harde Koreaanse broodpopcorn.

Verschillende smaken

De Koreaanse broodpopcorn in karamel is een erg zoete snack voor je filmavond. Als je niet zo dol bent op zoet, heb je gelukkig nog een aantal alternatieven. Je kunt namelijk heel makkelijk experimenteren met de popcorn. Zo kun je bijvoorbeeld nog wat meer zout toevoegen. Of gooi er eens een druppel sojasaus bij. Wie weet wordt het dan nóg lekkerder!

@yumbap So good 😭 #caramelbread #caramelbreadpopcorn #koreancaramelbread #koreancaramelbreadpopcorn #snacksrecipe #koreanfood ♬ Comical / anime / cute / rhythm / - Hayashi Yu

Lees ook: Lisa (21) weegt 248 kilo: 'Mijn lunch? 2 borden friet, 6 gefrituurde snacks en een hele fles cola'