4 tips om gezond de feestdagen door te komen

Sport & gezondheid door Chloe

Nu de feestdagen voor de deur staan, zit de decembermaand waarschijnlijk vol met kerstborrels, feestjes en lekker eten. Hartstikke gezellig natuurlijk, maar het is niet bepaald de gezondste maand van het jaar. Wil jij toch nog een beetje gezond de feestdagen doorkomen? Dat kan met deze handige tips.

Blijf bewegen

Waarschijnlijk ben je deze maand hartstikke druk. Kerstinkopen doen, het jaar afronden en enorm veel sociale verplichtingen zorgen er vaak voor dat sporten er niet in zit. Toch is het belangrijk dat je blijft bewegen. Juist omdat de rest van de maand in het teken staat van lekker eten, is beweging extra belangrijk. Als je echt heel druk bent, snappen we natuurlijk dat sporten minder prioriteit heeft. Probeer daarom op andere manieren te pakken. Is het slecht weer? Pak dan alsnog de fiets in plaats van de auto. En ga ’s avonds een stukje wandelen. In deze tijd van het jaar is dat hartstikke gezellig met alle verlichte huizen en straten.

Eet drie keer per dag

Denk jij dat je je ontbijt of lunch beter over kunt slaan om te compenseren voor de kerstborrel die je ’s avonds hebt? Dat kan je juist beter niet doen. Niet alleen is het slecht om maaltijden over te slaan, het werkt ook averechts. Wanneer je niet ontbijt of luncht zal je later meer honger krijgen en dus extra genieten van de lekkere hapjes op de kerstborrel. 

Gezonde tussendoortjes

Kerstkransjes, chocolaatjes en andere zoete kerst snacks zijn erg verleidelijk. Een lekker koekje bij de koffie kan wel toch? Als je de maand een beetje gezond wilt doorkomen kan je deze kleine tussendoortjes beter overslaan. Juist deze zijn vaak erg slecht omdat ze vol zitten met suiker. Ga dus voor gezonde tussendoortjes als je trek hebt tussen de maaltijden door.

Minder met alcohol

Ben jij gewend iedere vrijdag met een borrel het weekend in te luiden? Sla dit dan een keertje over. Er zijn deze maand waarschijnlijk genoeg andere borrels op dagen waarop je normaal gesproken niet drinkt. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een lekkere mocktail of ander alcoholvrij drankje om toch nog een beetje in de feeststemming te blijven.