Ruzie met je bff in je droom? Dit betekent het!

Psyche & spiritualiteit door Zita

Wanneer je ruzie hebt in een droom, word je met een vervelend gevoel wakker. Soms was de droom zo realistisch, dat je die persoon even niet wil spreken. Een veelvoorkomende droom is een droom over ruzie met je bff. Hoewel dit misschien alles behalve de werkelijkheid is, betekent zo’n droom soms iets. Heb jij wel eens een droom dat je ruzie hebt met je bff? Wij vertellen je wat dit misschien betekent.

Dromen over ruzie met je bff

Er zijn een aantal dromen die bij veel mensen vaker terugkeren. Zo dromen veel mensen over ongedierte in hun dromen of dromen ze dat ze achtervolgd worden. Een andere droom die veel voorkomt bij mensen, is dromen over ruzie met een naaste zoals je beste vriend of vriendin. Wat betekent zo’n droom?

Je hebt veel stress

Een droom over ruzie met je bff betekent misschien dat je veel stress ervaart op dit moment in je leven. Wanneer je veel opgekropte emoties hebt of je hebt veel angstige gevoelens, verwerk je dit vaak in je dromen. Zo uit het zich dus ook in een ruzie met je beste vriend of vriendin in je dromen. Als je (veel) stress hebt, zorg er dan voor dat je minder gestresst bent door bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen te doen. Zo voorkom je ook dat je ruzie krijgt met je bff in je dromen.

Je hebt wantrouwen

Een andere mogelijkheid voor jouw dromen over ruzie met je best friend is wantrouwen. We dromen vaak over zaken waar we bang voor zijn of waar we ons zorgen over maken. Wanneer je je zorgen maakt over het vertrouwen in een vriendschap of relatie, verwerk je dit in je dromen als ruzie met je bff. Meestal slaat het niet op de persoon met wie je ruzie hebt, maar om jezelf. Jij hebt wantrouwen (naar wie dan ook) en dat hoeft niks te maken te hebben met je bff.

Je hebt snel ruzies in het echte leven

Met veel dromen is het ook goed om te kijken naar de context om te bepalen wat ze betekenen. Als er een vriendschap is in het echte leven die niet vlekkeloos verloopt, droom je over deze situatie. Is er bijvoorbeeld iets niet uitgesproken in een vriendschap, verberg je iets of voel je je schuldig over iets? Denk hier eens over na als je weer wakker bent, zodat je dit oplost en geen dromen over ruzies met je bff meer hebt.