Ready for cuffing season? Aan deze lichaamssignalen merk je of iemand jou leuk vindt

Single & daten door Anne-Fleur

Cuffing season is here - sneller dan verwacht en gehoopt. Vooral in dit koude seizoen zouden we ontzettend graag met iemand warm op de bank liggen knuffelen én voor de feestdagen een leuke date hebben. Misschien heb jij je partner allang gevonden, is je datingleven non-existent óf heb je bíjna iemand aan de haak geslagen. De liefde is moeilijk, maar als je déze lichaamssignalen bij iemand kunt aflezen, dan is de kans groot (heel groot) dat diegene jou wel ziet zitten. 

(Frustrerende) body language

Lichaamstaal aflezen bij andere mensen kunnen de meesten wel. In ieder geval, bij overduidelijke gevoelens dan. Zie je iemand met een lach op zijn gezicht, dan kun je ervan uitgaan dat diegene gelukkig of blij is. Zie je iemand met een heel rood gezicht, dan is 'ie vaak of heel boos of heeft 'ie net gesport. Toch kan body language voor andere gevoelens en situaties soms heel moeilijk en frustrerend zijn. Niet altijd spreken mensen daadwerkelijk uit hoe ze zich voelen, terwijl hun lichaam boekdelen spreekt (en andersom).

Als iemand jou leuk vindt geeft diegene verschillende soorten lichaamssignalen af, bewust of onbewust. En door deze goed af te lezen met onze guide, kun je er bijna altijd van uitgaan of deze persoon ready is for cuffing season of jou liever in de kou laat staan...

De na-aper

Eén van de grootste signalen die iemand afgeeft als diegene jou leuk vindt, is het kopiëren van jóuw lichaamstaal. Eh, betekent dit dan dat je een handstand moet doen om te zien of iemand je nadoet? Je kan het proberen, maar de kans is minuscuul dat het echt gaat werken... Wat het wél betekent, is dat bijvoorbeeld de positie van de handen of benen, of de manier waarop je staat wel nagedaan wordt. Vaak gebeurd dit onbewust, maar weet dat je in ieder geval goed in de gaten wordt gehouden door jouw potentiële lover (op een niet creepy manier). 

Buikpraters

Een ander signaal die iemand afgeeft wanneer 'ie jou juist wel of niet leuk vindt, is iemands buik. Staat iemand bijvoorbeeld met zijn buik van jou af, dan kun je ervan uitgaan dat diegene geen interesse in jou heeft. Staan beide buiken (die van jou en je crush) naar elkaar toe, dan laat dat zien dat jullie beiden elkaar wel zien zitten. Verder kun je ook vaak aan iemand merken of die zijn buik inhoudt of niet. Een 'uitgezette' buik laat gemak zien, een ingehoude buik juist ongemak...

Claimen

You love it or you hate it: een persoon die jou compleet claimt in de talking stage. Hoewel de meesten het misschien niet zo fijn vinden is het toch een signaal dat iemand jou wel leuk vindt. Een hand op de schouder, hoofden dicht bij elkaar, een subtiele aanraking op je hand... Deze persoon laat aan anderen graag weten dat 'ie met jou bezig is (en dus gelukkig ook alleen maar aandacht heeft voor jou). Subtiel is dit teken niet echt, maar hey, ook voor body language dummies moeten er overduidelijke signalen zijn toch? 

Puppy head turn

Je weet het vast wel: als een hondje zijn hoofd schuin houdt als je zijn favoriete woorden tegen hem zegt, zoals 'koekje', 'naar buiten', 'spelen', of 'kipbotje'. Grote kans dat wanneer jij tegen iemand praat die jou helemaal geweldig vindt, je ook zo'n puppy head turn kunt verwachten. Deze persoon is dan hoteldebotel van jou en doet niets liever dan naar jouw verhalen te luisteren (ook als deze verhalen eigenlijk megasaai zijn). Good to know.