De 5 jokkebroksignalen

Psyche & spiritualiteit door Petra
Lichaamstaal verklapt een heleboel! Ook of iemand liegt of niet... Dus als je de boel niet helemaal vertrouwt en je het gevoel hebt dat een vriendin van je tegen je staat te liegen, let dan op de volgende vijf signalen?

# 1: Ze kijkt je niet aan tijdens het praten

Hét signaal der signalen. Negen van de tien keer kijkt iemand je niet direct aan als hij of zij aan het liegen is. Elkaar in de ogen aankijken is namelijk iets intiems. Als de leugenaar je niet in de ogen kijkt, is de leugen minder emotioneel beladen.

# 2: Ze haalt alle details van haar verhaal door elkaar
Als ze eerst vertelt dat de gebeurtenis plaatsvond in het restaurant en daarna in de bioscoop, moet jij al je vraagtekens gaan zetten. Ook kleine details kunnen haar verraden. Had hij eerst een puist op zijn kin en de andere keer op z?n voorhoofd? Ga er maar vanuit dat zijn gezicht spotless was.


# 3: Ze ontwijkt je vragen

Als ze zich vijandig opstelt bij elke onschuldige vraag die jij stelt, dan probeert ze waarschijnlijk iets te verbergen. Je kan er dan vanuit gaan dat ze niet de waarheid heeft gezegd.

# 4: Ze beweert dat jij gelogen hebt
Dat noemen we projectie. Zij betrekt haar gedrag op jou en dat is een veel voorkomende vorm van liegen. Je snapt wel dat zo'n situatie behoorlijk hoog op kan lopen, maar voor haar is het nou eenmaal makkelijker om iemand anders te beschuldigen, dan om toe te geven dat ze zelf fout zit!

# 5: Ze komt nerveus over
Niet zo gek, want ze is natuurlijk wel bang of ze geloofwaardig overkomt. Ze friemelt aan haar haar, zit aan haar neus, pulkt aan haar nagels en zit geen seconde stil. Duidelijk niet zo op haar gemak!

Zie je deze signalen bij je vriendin? Dan moeten alle alarmbellen gaan rinkelen... Waarschijnlijk is er iets niet helemaal pluis.

Hoe zie jij het als mensen tegen je liegen?