Zo lees je de lichaamstaal van een man

Lifestyle door Anniek
Af en toe vinden we het reuze jammer dat mannen niet met een handleiding worden geleverd. Hoe moeten we nu weten of ze met ons flirten of niet? Dat gaan ze echt niet zo tegen ons zeggen. Geen paniek: zo lees je hun lichaamstaal!
 
In de kroeg is het vrij gemakkelijk om te weten of een man met je aan het flirten is: hij wil met je dansen, knijpt in je kont of steekt zijn tong in je mond. Maar buiten het uitgaansleven om is het soms nog knap lastig om te weten of er nou met je wordt geflirt of niet. Wil je het zeker weten, dan kun je het natuurlijk altijd op de man af vragen. Maar voor de verlegen typetjes onder ons is hier een guide die je kunt gebruiken om de lichaamstaal van een man te ontcijferen.


 
Gezicht
Wil je achterhalen of het mannelijke exemplaar voor jou met je aan het flirten is? Let dan goed op zijn gezichtsuitdrukking. Als hij je aankijkt is hij geïnteresseerd in het gesprek en wat je te zeggen hebt. Dat is altijd een goed teken. Kijkt hij veel weg, dan is hij verlegen of vindt hij er geen zak aan. Als je merkt dat het oogcontact begint af te nemen, is het dus verstandig om je charmes wat extra in de strijd te gooien. Kijk hem ook even diep in zijn ogen aan, want er wordt beweerd dat iemands pupillen groter worden als ze met een aantrekkelijk persoon praten. Gebeurt dit bij hem, dan weet je dat het goed zit.
 
Let ook op de mond van degene met wie je staat te praten. Het moge duidelijk zijn dat een man geïnteresseerd is als hij veel naar je glimlacht of op zijn lip bijt. Maar trekken zijn mondhoeken naar beneden of opzij, dan kan het weleens zijn dat hij het niet zo ziet zitten. Probeer dan zelf wat meer tekenen af te geven dat je hem wilt, wellicht reageert hij daar positief op.
 
Lichaam
Let goed op de houding van het potentiële neukobject waar je mee praat. Als hij naar achteren leunt, voelt hij zich op zijn gemak. Zit hij juist naar voren en ineengedoken, dan stelt hij zich gesloten op. Of hij wil dichterbij komen om je eens flink op de mond te pakken. Maar dat moet je op het moment zelf bepalen natuurlijk. Kijk ook welke kant zijn voeten op wijzen. Als hij zijn voeten zo gedraaid heeft dat ze de andere kant op staan, is hij niet echt geïnteresseerd in het gesprek. Grote kans dat hij dan smoesjes aan het verzinnen is om te ontsnappen.


 
Maakt jouw potentiële lover veel gebaren met zijn handen? Dan is hij goed in communicatie en zeker van zichzelf. Hij is niet bang om zichzelf uit te drukken en liegt waarschijnlijk ook niet tegen je. Dit laatste is gebaseerd op het feit dat non-verbale communicatie eerder leugens ontmaskert dan woorden. Handgebaren en leugens gaan vaak niet goed samen. Dus is hij druk aan het gebaren terwijl hij vertelt over zijn wilde avontuur in Thailand dat eindigde met een stripper en een aap? Dan vertelt hij waarschijnlijk de waarheid...
 
Een handig trucje om erachter te komen of iemand met je aan het flirten is, is om te kijken of hij je spiegelt. Als iemand onbewust jouw gebaren nadoet, betekent dit dat hij het gesprek als prettig ervaart en het eens is met wat je zegt. Goed om te weten als je écht niet weet wat die man tegenover je nou bedoelt met zijn lichaamstaal. Zucht, mannen. Ze zijn zó verwarrend.
 
Ben jij goed in het ontcijferen van lichaamstaal?