Wat je slaaphouding over je zegt

Lichaam door Marleen_S
Tijdens je schoonheidsslaapje gebeurt er niet zoveel. Op een beetje kwijlen en geknor (nee, wij vrouwen snurken niet) na dan. Toch zegt je slaaphouding meer over je dan je denkt. Even opletten dus hoe jij er vanavond bij ligt!

 
In je slaap vertel je een hoop. En dan hebben we het niet over die slaapdronkenmanspraat die je om twee uur ’s nachts altijd uitkraamt. Nee, we hebben het over jouw lichaamstaal als je slaapt. Want naast een potje dampende seks gebeurt er nog veel meer tussen die lakens.
 
Oké, je slaaphouding is misschien niet een heel sexy onderwerp, maar toch. Best interessant te weten wat jouw slaaphouding over je zegt, niet?
 
De Baby
Je lijkt misschien een tough bitch overdag op je werk, maar stiekem ben jij nog steeds papa’s kleine prinsesje van binnen. Als je ’s nachts helemaal opgekruld in bed ligt en nog net geen duim in je mond stopt, is het een feit: je doet De Baby.
Hoe lig jij erbij? Op je zij, met je benen opgetrokken, je handen onder je hoofd gevouwen en eventueel een kussen dat je bijna wurgt.
Typisch jij: Je bent een pittige tante en deinst nergens voor terug. Althans, zo lijkt het. Want eigenlijk ben je best verlegen en gevoelig.  Je vrienden noemen je een spontane, ondernemende meid, maar eigenlijk vind je een avondje bankhangen ook he-le-maal prima.
 
De Soldaat
Mensen die ’s nachts solliciteren naar een baan als soldaat (lees: kaarsrechte houding) zijn heel zeker van hun zaak. Niets of niemand staat hun in de weg. Dat gaat ook een beetje moeilijk, want als je zo stijf in je bed ligt, durft zelfs je lover er niet langs.
Hoe lig jij erbij? Op je rug met je armen strak langs je lichaam. Het lijkt alsof je wilt roepen: geef acht!
Typisch jij: Je komt gauw over tot actie als het nodig is. Van uitstelgedrag heb jij geen last. Je collega's zijn blij met je dat je zo snel en efficiënt werkt en je bent ook geliefd bij je vrienden, want van jou kun je echt op aan.
 
De Zombie
Als er een zombie-apocalypse dreigt te komen, pas jij perfect tussen de hersenloze, mensetende zombies. Eigenlijk ben jij ook een levende dode ’s nachts. Alleen sta je gelukkig als de wekker gaat weer all alive op.
Hoe lig jij erbij? Je ligt op je zij, kaarsrecht, met je armen voor je uit. Zo nu en dan hangt je hoofd ook naar beneden. Een dot kwijl erbij en het is net echt.
Typisch jij: Het lijkt een beetje alsof je iets wilt vastpakken. Je hunkert naar iets, je verlangt misschien wel naar iemand? Je staat open voor anderen, maar bent bij tijd en wijle ook wantrouwend.

De Zeester
Het strand, in je bed of tijdens een heerlijke massage: je ligt het liefst op je buik met je armen en benen wijd gespreid. Dat het er weinig charmant uitziet, dat interesseert je niks. Eigenlijk maakt het je sowieso vrij weinig uit wat iedereen van je denkt. Altijd blijven liggen luidt jouw credo.
Hoe lig jij erbij? Alsof je van tien meter hoogte zo op je bed bent gevallen. Op je buik, armen en benen naar de zijkant met geen enkel teken van leven meer. Jouw slaapritme? Een coma.
Typisch jij: Ken je Patrick de Zeester van Spongebob? Je bent gelukkig wel tien keer slimmer dan hij, maar die relaxte houding van onze roze vriend past perfect bij je. Je maakt je niet gauw druk en bent een goede luisteraar. Jouw manier van leven zorgt dat je makkelijk vrienden maakt.


De Stijve Hark
Al doet de naam van deze houding je anders vermoeden, jij staat altijd in de spotlights. Als alle ogen op jouw gericht zijn, ren je niet weg. Nee, je gaat alle aandacht met trots tegemoet. Jouw slaaphouding is wat jij ook overdag aan je medemens wilt duidelijk maken: kom maar op!
Hoe lig jij erbij? Op je zij met je armen langs je lichaam. En eigenlijk ook met opgeheven hoofd.
Typisch jij: Eigenlijk past een baan in de showbizz je perfect. Light, camera and action! Linda de Mol mag wel oppassen, want je hebt het in je om mensen voor je te winnen. Je bent graag in gezelschap van een heleboel mensen en bent goed van vertrouwen.
 
Kun je je niet vinden in bovenstaand rijtje? Geen paniek. We bevinden ons nu eenmaal in de meest vreemde posities af en toe, helemaal niet erg. Misschien zijn de volgende wat meer van toepassing op je…
 
De Chinees
Je ligt ondersteboven in je bed met je voeten op je kussen en je hoofd ergens bij het voeteneind. Het laat zien dat je graag alles anders doet en een hekel hebt om met de massa mee te gaan. Trends pik je wel op, maar alleen als ze bij je passen. Liever vind je de dingen zelf uit. Om hulp vraag je dan ook niet gauw.
 
De Renner
Het lijkt net alsof je wegrent voor iets, want je ligt op je zij met één been omhooggetrokken en je armen ook licht gebogen. In het dagelijkse leven ga jij dan ook liever confrontaties uit de weg en probeer je ruzies gelijk te sussen. Je kunt het goed vinden met iedereen, maar al die opgekropte woede komt er soms wel ineens uit.
 
Het Lijk
Doodstil lig je in je bed. Op je rug met je handen gevouwen kom jij het beste tot rust. Tot grote schrik van je lover die vaak denkt dat je je laatste adem hebt uitgeblazen. Je bent een rustig type dat eerst de kat uit de boom kijkt en dan pas haar ware aard laat zien. Een feestje, daar houd je wel van, maar liever kijk je films met je beste vriendin. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg is jouw motto.
 
De ‘Living on the edge’
De titel zegt het al, je houdt van een uitdaging. Elke nacht donder jij weer uit je bed of hang je half over de rand. What can you say, het ligt echt heerlijk. Je bent avontuurlijk en houdt ervan om nieuwe dingen te proberen. Vrienden kunnen je snelle levensstijl vaak moeilijk bijbenen, maar je enthousiasme maakt een hoop goed. Net zoals jouw eeuwige positieve instelling.
 
En, hoe lig jij er 's nachts bij? Klopt de beschrijving?