Het beste voedsel voor huid, haar en nagels

Lichaam door Emma
De superfood hype kan je niet ontgaan zijn. Iedereen is in de weer met poedertjes, besjes en zaadjes. Maar ook basic supermarktvoedsel kan je van binnenuit mooi maken. En het is nog fijn voor je portemonnee ook. 
 
Huid
Dat je veel water en groene thee moet drinken in inmiddels wel bekend. Maar drink ook eens een kopje rooibosthee. Deze thee bevat - in tegenstelling tot groene thee - geen cafeïne en zit ook nog eens bomvol vitamine C en anti-oxidanten, de stofjes die helpen tegen beschadiging van cellen en weefsel. Daarbij werkt rooibos ontspannend en rustgevend, drink dus een kopje voor het slapen gaan. Een goede nachtrust zorgt immers ook voor een mooie huid.

Wist je ook dat je huidcellen zich sneller vernieuwen als je oranje en gele groentes eet? Recepttip: duik de keuken in voor een lekkere herfstige wortel-pompoensoep. Hello fresh face!
 

 
Haar 
IJzerrijk voedsel zorgt voor gezonde en glanzende lokken. Neem in plaats van hagelslag eens een lik appelstroop op je boterham of knäckebröd. Ook in rundvlees zit veel ijzer, maar hou het wel bij de magere variant. Ook Omega-3 vetzuren zijn goed voor je haar (en huid en nagels!).
 
Recepttip: maak een goed gevulde salade met rucola, gerookte zalm, avocado en walnoten.  
 
Extra tip: avocado van de salade over? Maak er samen met wat honing een prakje van en kneed het in je haar et voilà: het perfect voedende haarmaskertje!
 
 
Nagels
Je herkent het vast wel: je hebt net je nagels gelakt in die toffe nieuwe kleur en je ontdekt een scheurtje in je nagel. Veel vrouwen hebben last van broze of snel scheurende nagels. Gelukkig kun je met het juiste voedsel je nagels van binnenuit een boost geven. Eet producten die rijk zijn aan vitamine A en/of B2, zoals banaan en zilvervliesrijst. 
 
Recepttip: maak een linzensalade met gekookt ei en broccoli. Ook afgekoeld lekker als lunch voor op je werk!
 
Nog even een kleine opmerking tot slot: uiteraard zijn alle bovengenoemde producten goed voor je vanwege de werkzame stoffen die erin zitten. Het is natuurlijk niet zo dat één specifiek product slechts op één deel van je lichaam effect heeft. 

Wat eet jij om je huid, haar en nagels te laten shinen?