5 dingen die je doet om er de hele week stralend uit te zien

Gezicht door Zita

Het is nu eenmaal zo dat onze huid er niet altijd stralend uitziet (helaas). Soms is je huid wat grauwer, heb je een puistje of wallen die maar niet weg lijken te gaan. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om dit te voorkomen. Genoeg slaap, gezond eten en genoeg drinken zijn bijvoorbeeld zaken die hier een belangrijke rol in spelen. Er zijn ook andere dingen die je kan doen om je huid de hele week stralend te houden en wij vertellen je wat die dingen zijn.

De hele week een stralende huid

Voor een stralende huid is iedere dag je skin-care routine bijhouden erg belangrijk. Op je brakke zondag heb je misschien meer zin om een film te kijken met snacks, maar wanneer je deze tijd benut voor je skin-care staat een stralende huid de rest van de week op je te wachten. Investeer elke dag in deze self- en skin-care en iedereen kijkt met open mond naar jouw glowy gezicht.

1.     Verzorging hele lichaam

Niet alleen de verzorging van je gezicht zorgt ervoor dat je er stralend uitziet, ook de rest van je lichaam heeft aandacht nodig. Regelmatig bewegen, genoeg slapen, gezond eten en veel water drinken zijn dingen die ervoor zorgen dat je er stralend uitziet. Gun jezelf een me time momentje en besteed aandacht aan elk deel van je lichaam.

2.    Gezichtsmassage

Jezelf iedere dag een lichte gezichtsmassage geven zorgt ervoor dat de bloedsomloop in je gezicht beter wordt. Hierdoor ziet je gezicht er minder ‘puffy’ uit. Ook heb je hierdoor minder kans op onzuiverheden, wallen of een grauwe huid. Met een gua sha en een zachte olie masseer je zachtjes alle ‘troep’ je gezicht uit.

3.    Hydrateer en bescherm je gezicht

Hydratatie voor je gezicht is heel belangrijk om er stralend uit te zien. Je huid hydratren doe je niet alleen door genoeg te drinken, maar je gebruikt ook hydraterende serums zoals hyaluronzuur. Daarnaast is je gezicht beschermen met een SPF tegen de UV straling erg belangrijk voor een stralende huid (ja, ook in de winter).

4.    Exfoliëren

Nog iets waar je gezicht erg blij van wordt als je dit op regelmatige basis doet, is exfoliëren. Zowel je gezicht als je lichaam vinden het fijn om soms af te zijn van die dode huidcellen en vuil wat op je huid zwerft. Door te exfoliëren bevorder je de huidvernieuwing en ziet je gezicht en binnen een mum van tijd stralender uit.

5.    Eet antioxidanten

Antioxidanten zorgen ervoor dat je huid er stralend uitziet. Zorg er dus voor dat je voedsel met veel antioxidanten toevoegt aan je dagelijkse eetpatroon. Voeding waar veel antioxidanten inzitten zijn bijvoorbeeld alle soorten bessen, broccoli, kool, paprika en tomaten. Ook voedsel met vitamine C doet wonderen voor je huid.