Dit zijn de dingen die je gaat merken wanneer je voor het eerst met een vrouw gaat daten

Relaties door Maya Luz

Stel, je bent recent erachter gekomen dat je gay, bi, pan of een andere vorm van queer bent. Je kunt nu dus gaan daten met mensen van hetzelfde geslacht. Zeker als je voorheen enkel relaties hebt gehad met mannen, zijn er wel een aantal dingen die anders zullen zijn. Dit zijn de dingen die jij zult merken, wanneer je voor het eerst met een vrouw gaat daten.

Lees ook: Eerste keer met een vrouw naar bed: zo pak je dit aan

De communicatie is anders

Wanneer je voorheen alleen met mannen hebt gedatet, zal je merken dat de communicatie met jouw vrouwelijke partner toch iets anders gaat. Vrouwen hebben meestal meer open gesprekken over gevoelens. Over het algemeen zal het dus makkelijker zijn om dingen te bespreken waar je mee zit. Vrouwen bieden een beter luisterend oor en begrijpen jouw perspectief beter. Zeker als je voorheen slechte ervaringen hebt gehad met communicatie met het andere geslacht, kan dit een enorme verademing zijn. 

Seks is misschien even wennen

Seks met een vrouw is natuurlijk niet hetzelfde als met een man. En zeker als je dit voor het eerst gaat doen, is dit ontzettend spannend en misschien ook even wennen. Het is dan ook belangrijk om hier open met je partner over te praten. Stel vragen, geef aan wat je wel en niet fijn vindt en geef ook vooral je grenzen aan. Seks met vrouwen is gewoon een andere ervaring en het is niet erg als je het spannend vindt om ermee te beginnen.

Vragen vanuit je omgeving vliegen je om de oren

Dan zijn er helaas ook de minder leuke kanten aan deze nieuwe ervaring. Je vrienden en familie zullen namelijk miljoenen vragen voor je hebben. Want, wat is nou je label? Hoe is de relatie dan anders? Hoe hebben jullie seks? En misschien zul je nu ook voor het eerst te maken krijgen met vervelende reacties. Dit kan allemaal enorm overweldigend zijn. Probeer vooral zo veel mogelijk je grenzen aan te geven tegenover je omgeving. Mensen mogen best vragen stellen, maar alleen als ze dit op een respectvolle manier doen.

Geen zwangerschapsstress meer

Condooms, de pil, plan B, deze dingen zul je niet meer nodig hebben zodra je een relatie begint met een vrouw. Want duh, zwanger worden is nu geen mogelijkheid meer. Dit kan een hoop stress wegnemen. Dit neemt natuurlijk niet weg dat soa's bestaan en dat jullie hier alsnog rekening mee moeten houden. Maar nu hoef je in ieder geval niet meer vol angst op je menstruatie te wachten, want zwanger raken? Dat kan niet!

Twee menstruaties

Maar, over ongesteldheid gesproken, hier zit misschien toch een klein nadeeltje aan. In een relatie tussen een man en een vrouw, is er een persoon die ongesteld wordt. Bij een relatie tussen twee vrouwen zullen jullie waarschijnlijk allebei maandelijks menstrueren. Als jullie geluk hebben, overlappen jullie menstruaties, maar dit kan natuurlijk ook niet zo gaan. Dit betekent dus dat jullie twee keer per maand even geen seks kunnen hebben, behalve als jullie een beetje bloed geen probleem vinden. Gelukkig heb je nu wel een partner die precies weet hoe jij je voelt als je ongesteld bent. Dus jij zal zeker geen liefde (en chocola) tekortkomen in deze tijd van de maand.

Lees ook: Wist je niet: 7 dingen die je áltijd moet doen na een potje seks