Ontharen? Dit zijn 6 populaire ontharingsmethodes

Lichaam door Juliët

Ontharen blijft een dingetje. Voor veel vrouwen is ontharen een dagelijkse inspanning. Een behoorlijke klus, en toch blijft het haar terugkomen. Ook op de meest vervelende plekken. Om dit aan te pakken, kijken we naar de meest populaire ontharingstrends.

Ontharingsmethodes

Er zijn ontzettend veel verschillende ontharingsmethodes. Het is alleen vaak lastig te bepalen welke techniek het meest geschikt is voor jouw huid. We willen niet dat onze huid na het scheren enorm gaat irriteren. Weg gladde huid. De meest bekende methodes zijn toch wel waxen, scheren, epileren, laseren of ontharingscrèmes gebruiken. Voor de gevoelige huid is er een waxmethode genaamd sugaring. Dit is in principe hetzelfde als harsen, maar deze wax is oplosbaar in water. Ook plakt het nauwelijks aan de huid. Het is vooral minder pijnlijk en agressief. Misschien een methode die je wilt toevoegen aan je to-do-list!

Waxen

Waxen is een methode die eigenlijk voor veel lichaamsdelen wel gebruikt kan worden. Vooral handig als je langdurig wilt genieten van een glad lichaamsdeel. Met name delen van het gezicht worden vaak geharst, zoals de bovenlip, hals en kin. Maar ook je wenkbrauwen kun je mooi in model brengen door de onderkant te harsen. Daarnaast kunnen lichaamsdelen met overbeharing ook geharst worden, zoals de schouders, rug en borst. Bij harsen wordt er wax aangebracht op een strip die vervolgens op de plek van ontharen wordt geplaatst. Door de strip tegen de haarrichting in met een snelle beweging van de huid te trekken, worden zowel haren als wortels verwijderd. Om goed te kunnen harsen, moeten de haren niet te kort of te lang zijn. Om harsen zo snel mogelijk, met zo min mogelijk pijn te laten doen, kun je het beste een afspraak maken bij bijvoorbeeld een schoonheidsspecialiste.

Sugaring

Sugaring is een methode die valt onder het waxen. De manier waarop het wordt uitgevoerd is vrijwel hetzelfde. Alleen heb je nu te maken met een suikerwax en deze wordt na het aanbrengen met een snelle beweging van de huid gehaald. Het is vooral een fijne methode voor mensen met een gevoelige huid. De suikerwax blijft vooral kleven aan de haren en dode huidcellen, maar minder aan de huid. Dit maakt de kans op irritaties kleiner.

Laseren

Laseren maar! Bij deze behandeling worden de haarzakjes helemaal vernietigd door middel van lichtpulsen. Een blijvende methode om lekker haarloos te blijven. Het laseren gaat op een hele nauwkeurige manier. Licht wordt opgenomen in de pigmenten van de haarwortel. Zo worden er verder geen andere huidstructuren beschadigd. Je hebt vaak meerdere laserbehandelingen nodig om een bepaald resultaat te bereiken. Dit komt omdat de haren zich niet allemaal in hetzelfde stadium bevinden. De bikinilijn, oksels en benen zijn met name populaire lichaamsdelen om te laseren.

Ontharingscrème

Net zoals bij scheren is het gebruik van ontharingscrème maar voor tijdelijke duur. Binnen een korte tijd zullen de haartjes helaas al terugkomen. In tegenstelling tot scheren, zullen de haren door deze crème niet grover worden na het ontharen. De chemische reactie in de crème zorgt ervoor dat de structuur van de haren gaat veranderen. Als je dit product voor het eerst gaat testen, kun je het beste eerst een kleine stukje huid proberen. Zo kun je een allergische reactie voorkomen. De crème even laten inwerken en kort daarna kun je de haren van je huid schrapen. Hallo gladde huid!

Epileren

Auw! Daar gaat weer een haar. Vooral als je net begint met epileren is je huid vaak nog erg gevoelig. Bij epileren wordt haar met de haarwortel uit de huid getrokken, met behulp van een pincet. Epileren is vooral geschikt voor nauwkeurige ontharing, zoals de wenkbrauwen. Gebruik de pincet vooral niet bij grote oppervlaktes, want dan ben je erg lang bezig. Bij deze methode blijven de haren langdurig weg of komen zelfs op den duur niet meer terug.

Scheren

Scheren die handel! Dit is toch wel de meest makkelijke, goedkope en vooral snelle manier om haartjes te verwijderen. Scheren wordt met name gebruikt voor het gezicht, oksels, benen en de bikinilijn. Bij scheren is het wel zo dat je de haartjes alleen afsnijdt aan het huidoppervlak, waardoor ze gewoon door blijven groeien. Er ontstaan daarom ook al gauw stoppeltjes. Let ook op dat je niet te vaak scheert, want er kunnen dan bultjes of irritaties van de huid ontstaan.

via GIPHY