Om deze 5 redenen is Boedapest perfect voor een herfst citytrip

Reizen door Jennifer

Tegenwoordig letten we allemaal wat meer op de centjes. Al is een vakantie op z’n tijd wel belangrijk voor je mentale gezondheid. Even opladen op een andere plek dan je eigen huis, dat heeft iedereen weleens nodig. Je hoeft dan ook niet per se op een lange, uitgebreide vakantie. Boedapest is de perfecte stad voor een korte, relaxte citytrip in de herfst!

Lees ook: Dit zijn de leukste steden voor een solo city trip in Europa

Boedapest citytrip tips #1 - Parlementsgebouw

Wanneer je met je geliefde in Boedapest bent, moeten jullie zeker naar het parlementsgebouw. De sfeer is hier heel romantisch, vooral dankzij de historische architectuur. Het lijkt misschien op veel andere gebouwen, die je in andere Europese steden ook ziet. Toch is dit een echte eyecatcher van Boedapest, die je vooral herkent aan de ronde toren.

Boedapest citytrip tips #2 - Cruise over Danube rivier

Boedapest is over het algemeen wel een romantische stad. Ga je deze herfst op citytrip naar Boedapest? Vaar dan ook zeker een avondje over de Danube rivier in een cruise. Vooral na 20 uur ’s avonds ziet de stad er prachtig uit. Boek je cruise wel even van tevoren online, dan is het sowieso goedkoper. Of ga in de avond mee met een veerbootje. Dit is wat minder luxe en comfy, maar eventueel nóg goedkoper.

Boedapest citytrip tips #3 - Szimpla Kert

Een typische hotspot in Boedapest zijn de ruïnebars. Vooral bar Szimpla Kert is een aanrader! Het is ook de populairste ruïnebar van Boedapest. Wil je de sfeer van zo’n ruïnebar goed proeven? Ga dan overdag even langs, zodat je het interieur goed ziet. Het is namelijk ook gewoon een heel Instagrammable plek. Je waant je in een wonderland. Vervolgens kom je ’s avonds terug voor een betaalbaar drankje (of vier).

Boedapest citytrip tips #4 - Vajdahunyad kasteel

Ergens vlakbij het centrum van Boedapest vind je het mooiste kasteel van de stad. En toch blijkt het Vajdahunyad kasteel een verborgen parel. Hopelijk heb je dan ook meer kans op een foto zonder te veel andere toeristen. Je mag gewoon gratis rondwandelen langs het kasteel en door de kasteeltuin. Dit is het al zeker meer dan waard. Je voelt je hier net een sprookjesprins(es).

Boedapest citytrip tips #5 - Light Art Museum Budapest

Tot slot een vrij nieuwe tentoonstelling in Boedapest, waar je echt heen wilt. Het is namelijk niet zomaar een museum. In het Light Art Museum vind je allemaal prachtige lichtkunstwerken, die helemaal over de muren doorlopen. Je komt terecht in een heel andere wereld. Daardoor is het dé perfecte plek voor een romantische date. Lekker samen (ver)dwalen door de grootste lichtkunstwerktentoonstelling van de wereld.

Lees ook: Citytrip? Deze Europese steden zijn het goedkoopst