Dit zijn de meest voorkomende terugkerende dromen bij vrouwen

Psyche & spiritualiteit door Zita

Ondanks dat niet iedereen z’n dromen altijd onthoudt, zijn er een aantal dromen die steeds weer terugkeren. Zo dromen veel mensen vaak dat ze vallen of over iemand die vreemdgaat. Vrouwen hebben andere terugkerende dromen dan mannen. Wat zijn de meest voorkomende terugkerende dromen bij vrouwen? We leggen het je uit in dit artikel.

Waarom komen dromen vaker terug?

Hoewel ze zeggen dat de meeste dromen bedrog zijn, heeft het vaak toch een betekenis wanneer dromen vaker terugkomen. Ze staan namelijk vaak symbool voor iets in je leven, voor iets wat je moet verwerken. Dromen dat je vreemdgaat hoeft niet te betekenen dat je echt wil vreemdgaan, maar betekent bijvoorbeeld dat je afstand voelt in je relatie. Gelukkig maar!

Kleine insecten en ongedierte

Het verbaast je misschien, maar volgens een onderzoek van Amerisleep droomt een groot deel van de vrouwen over kleine insecten en ongedierte. Bah! Dromen over spinnen, ratten of insencten staat op nummer 3 van de meest voorkomende terugkerende dromen bij vrouwen. Klinkt gezellig, of niet? Over deze onderwerpen dromen betekent verschillende dingen. Misschien ligt er gevaar op de loer waar je voor uit moet kijken of zijn er kleine obstakels waar je tegenaan loopt. 

Tanden die uitvallen

De droom die op nummer 2 staat volgens het onderzoek van Amerisleep is dromen over je tanden die uitvallen. Deze droom keert bij 31,9% van de ondervraagde vrouwen terug. What?! Dromen over dat je tanden uitvallen wijst op meerdere dingen. Indirect staan je tanden voor kracht (omdat je ermee kauwt), dus wanneer je je tanden in de droom verliest, ben je bang voor onmacht of krachteloosheid. Het is ook mogelijk dat deze droom symbool staat voor gebrek aan zelfvertrouwen of onzekerheid. Je tanden zorgen voor een glimlach, dus wanneer je deze verliest, ben je misschien bang voor meningen van anderen of onzeker over je uiterlijk.

Achtervolgd worden

Nu komt ‘ie: maar liefst 54% van de ondervraagde vrouwen droomt regelmatig over dat ze achtervolgd worden. Achtervolgd worden in je droom is absoluut niet fijn, maar waar staat het symbool voor? Dromen dat je achtervolgd wordt staat symbool voor meerdere dingen. Misschien ben je een echte uitsteller en achtervolgt het je dat je bepaalde taken nog moet afronden. Dit zorgt voor stress waardoor je hierover droomt. Een andere reden voor deze droom is dat je bang bent om de confrontatie met iemand aan de gaan of iets te verbergen hebt. Oei.. 

Heb jij dat één van deze dromen vaker terugkomen? Kijk dan eens goed naar waar het symbool voor staat, zodat je er misschien voor zorgt dat deze dromen niet meer terugkomen.