Droom je dat je ergens vanaf valt? Dit zijn de betekenissen van de meest voorkomende dromen

Psyche & spiritualiteit door Romy

Er zijn verschillende dromen die een betekenis meedragen. Droom jij bijvoorbeeld wel eens dat je kan vliegen? Dat zou kunnen betekenen dat je verlangt naar meer vrijheid. Je maakt overdag een hoop dingen mee die je meeneemt in je dromen. Dromen maken duidelijk waar je mee zit en wat jou bezighoudt. We hebben een aantal betekenissen van dromen uitgelegd hieronder.

Dromen en betekenissen

In je droom kun je echt alles zelf bepalen, omdat je hersenen niet beperkt worden door hoe de wereld eruit hoort te zien. Je kan zelfs waardevolle inzichten krijgen als je een bepaald probleem in je ‘wakkere wereld’ probeert aan te pakken. Hieronder staan de meest voorkomende dromen met de betekenis.

Naakte waarheid

Wanneer je dit droomt zou je weer graag kind willen zijn. Niet persé omdat je dan klein bent, maar je bent vrij en nog niet bewust van de verwachtingen van anderen waar je aan moet voldoen. Wie ben je eigenlijk? Ken ik mezelf wel goed? Het kan ook wijzen op de angst om je ‘bloot’ te geven. Voel je geen schaamte, dan staat naaktheid voor het zin hebben in seks of de openheid in relaties.

via GIPHY

Iemand zit je achterna

Iets of iemand zit jou achterna in je droom. Deze droom is voor veel mensen herkenbaar. Het vervelende is dat je soms niet weg kan rennen van datgene of diegene. Dat komt doordat je mogelijk wordt opgejaagd door iets van het verleden of iets dat je tegenwoordig nog dwarszit. Het zit letterlijk en figuurlijk achter je aan. Wanneer je achtervolgd wordt door iemand met gezag (zoals een agent of je vader), dan is je geweten sterk ontwikkeld. Heb je een conflict over iets wat je graag zou willen, maar wat niet mogelijk is omdat het illegaal of een taboe is? Dan zou er in je droom iemand of iets achter je aan kunnen zitten.

via GIPHY

Ergens vanaf vallen

Deze droom kan voorkomen wanneer je te veel gevraagd hebt van jezelf. De droom kan een waarschuwing zijn in dit opzicht. Ga na of je niet te veel last op je schouders legt.

Val je niet, maar sta je op het punt van vallen? Dit kan staan voor de angst om bepaalde dingen in je ‘wakkere leven’ los te laten. Probeer jezelf eens te laten vallen in je droom en kom erachter waar je bang voor bent.

via GIPHY

Je tanden vallen uit

Deze droom heeft meerdere betekenissen. Enerzijds kan het betekenen dat je bang bent om oud te worden of dat je jezelf niet meer aantrekkelijk vindt. Anderzijds kan het zijn dat je verlangt naar je jeugd. Je zou liever de realiteit van vandaag niet onder ogen zien.

via GIPHY

Vliegend

Vrij, blij en een gezond kind: dat is waar je naar verlangt als je droomt dat je vliegt. Het kan ook een symbool zijn van een soort vrijheid. Je hebt bijvoorbeeld bepaalde beperkingen aan jezelf opgelegd en kan hier moeilijk onderuit komen.

via GIPHY