Bom barst tussen Harry en Chatilla in Expeditie Robinson aflevering 7: "flikker op"

Media door Elsemieke

Chatilla van Grinsven maakte in de aflevering van Expeditie Robinson van vorige week al geen al te beste indruk bij Twitterend Nederland, maar ook in Expeditie Robinson aflevering 7 maakt ze geen vrienden bij de kijkers. Ze krijgt zelfs de normaal gesproken vrolijke Harry Piekema tegen zich.

Expeditie Robinson 2022 aflevering 7: "flikker op!"

In totaal 21 bekende kandidaten van Expeditie Robinson 2022 gaan de strijd aan in Maleisië, maar de groep is al flink uitgedund. Wanneer Harry en Chatilla het met elkaar aan de stok krijgen tijdens het bereiden van hun eten, lopen de gemoederen hoog op. "Flikker op!" schreeuwt de anders vrolijke Harry tegen Chatilla. "Ik word er niet goed van als ik van vier kanten aanwijzingen krijg", licht hij toe. "Harry kan er niet zo goed tegen. We gaan even weg. Harry blijft alleen", reageert Chatilla kattig. Dat schiet bij Harry in het verkeerde keelgat. "Ik zeg toch serieus iets waar ik niet tegen kan?"

"Doe effe rustig"

Als Chatilla hem dan tóch helpt, ontploft Harry van irritatie. "Jezus Chatill. Laat mij dat nou even doen. Wat zit je je ermee te bemoeien? Ik ben echt heel geïrriteerd." Zij vindt dat op haar beurt weer heel vervelend. "Doe effe rustig Harry, alsjeblieft zeg. Je moet niet zo praten. Praat normaal. Ik ben jou alleen maar aan het helpen." Maar Harry trekt haar scherpe opmerkingen niet meer. "Joh, flikker op. Je luistert niet naar wat ik zeg." Harry is niet gediend van Chatilla's commentaar. "Ik word niet snel boos, maar als ik zeg: 'Even back off', ga je er gelijk overheen. Dat moet je niet doen." Uiteindelijk leggen de twee het bij met elkaar en volgt er een ongemakkelijke knuffel. "Vuur en vuur, dat botst soms even. Ik hou nog steeds van je", smuilt Chatilla.

Eilandraad

Ondertussen heeft Juultje Tieleman al een paar dagen last van haar heup en daarom besluit ze om medische redenen te vertrekken. "Als ik normaal thuis slaap gaat het wel wat beter, maar hier wordt het 's nachts alleen maar erger. Ik denk dat ik voor mezelf aan de bel ga trekken", licht ze toe. Ondanks het vrijwillige vertrek van Juultje, moet team Groen naar de eilandraad. Rose Betram krijgt daar de meeste stemmen en dus gaat ook zij naar huis.

Expeditie Robinson 22: alles over de startdatum, deelnemers en locatie