Zó ontdek je of iemand je heeft geblokkeerd op WhatsApp

Vrije tijd door Jennifer

Vrijwel iedereen is tegenwoordig actief op WhatsApp. Hét communicatiemiddel van deze tijd. Natuurlijk komt het weleens voor dat je met een bepaald persoon geen goed contact hebt. Misschien twijfel je of diegene je inmiddels zelfs geblokkeerd heeft. Helaas kun je hier niet achter komen. Of toch wel?

Lees ook: 7 Whatsapp-trucjes die je veel eerder had willen weten

Geblokkeerd op WhatsApp: hoe zie je dat?

Misschien appte je een tijdje met een date, maar blijkt diegene toch niet the one voor jou. Tijd om iemand uit je leven te gooien! De eerste stap is dan natuurlijk een block op WhatsApp. Maar wat als jij nou de date in kwestie bent en je de ander wel nog leuk vindt? Dan vraag je je op een gegeven moment af waarom het ineens zo stil is. Word je genegeerd? Of is dit een gigantische vorm van ghosting en ben je compleet geblokkeerd? Nou, je kunt erachter komen.

Tekenen dat je geblokkeerd bent op WhatsApp

Je moet wel echt zelf op ontdekkingstocht. WhatsApp vertelt het natuurlijk niet wanneer iemand geblokkeerd is. Iedereen verdient privacy. Al is het voor je gemoedstoestand toch wel fijn om te weten. Gelukkig zijn er verschillende tekenen, waaraan je ziet dat je geblokkeerd bent op WhatsApp.

1.     Check allereerst even of je iemands ‘laatst gezien’-status ziet. Al ontdek je dit niet heel makkelijk, aangezien sommige mensen deze status uitzetten. In dat geval zie je sowieso niet wanneer iemand voor het laatst online was.

2.     Probeer daarna de persoon in kwestie toe te voegen aan een groepschat of te bellen. Als de persoon jou heeft geblokkeerd, dan lukt dit namelijk niet. Al ligt het mogelijk ook hier weer aan de instellingen, maar proberen kan altijd.

3.     Een iets duidelijker teken dat je geblokkeerd bent, zie je bij de profielfoto van de persoon in kwestie. Is deze al heel lang hetzelfde? Dan heb je mogelijk een block op je naam.

4.     Kijk tot slot ook even goed naar het laatste appje dat je stuurde naar de persoon in kwestie. Staat er één vinkje? Dan ben je mogelijk geblokkeerd. Het berichtje is namelijk nooit aangekomen. Of iemand is op een onbewoond eiland beland zonder internet, dat kan natuurlijk ook.

Lees ook: Huh? WhatsApp werkt binnenkort niet meer op bepaalde iPhone