Huh? WhatsApp werkt binnenkort niet meer op bepaalde iPhones

Lifestyle door Elsemieke

Wij zijn dol op allerlei handige snufjes op onze telefoons, maar WhatsApp gebruiken we toch wel het meeste. Slechts nieuws echter als je een oudere iPhone hebt, want binnenkort werkt de chatapp niet meer op sommige versies. 

Lees ook: Flirten via appjes? Dit moet jij sturen aan je lover volgens hun sterrenbeeld

Vanaf 24 oktober 2022 werkt de app niet meer op de iPhone 5 of iPhone 5C. Je hebt dan minimaal besturingssysteem iOS 12 nodig. Apple heeft voor zijn iPhone 5 en 5C al geen grote software- of beveiligingsupdates meer. WhatsApp stopt eind oktober namelijk met de ondersteuning van iPhones met besturingssystemen iOS 10 en iOS 11. De iPhone 5 verscheen in 2012 en de iPhone 5C in 2013.

Nieuwe iPhone aanschaffen

Elk jaar komen er updates van WhatsApp over het stoppen met bepaalde ondersteuning. Vorig jaar meldde WhatsApp Android-telefoons te stoppen met OS 4.0.4 en ouder. Als je een Android-telefoon hebt, moet je minimaal OS 4.1 hebben. De veranderingen betekenen dus dat je zou moeten overstappen op een nieuwer toestel als je WhatsApp wilt blijven gebruiken. Het is vervelend dat de ondersteuning van bepaalde systemen stopt, maar het is ook niet onlogisch. De app is voortdurend in ontwikkeling, terwijl de techniek op de oudere toestellen veroudert. Heb je belangrijke gesprekken op je WhatsApp staan, vergeet deze dan niet op te slaan op je Google Drive of iCloud.

Foto: iStock

Lees ook: Snel afgeleid door je smartphone? Dit doe je eraan