Romantisch: 19 x de leukste date ideeën voor de zomer

Lifestyle door Elsemieke

Op zoek naar leuke date ideeën voor de zomer, maar heb je geen idee wat te doen met je lief? Misschien ken je de ander (nog) niet zo goed omdat jullie pas net aan het daten zijn. Óf wie weet zijn jij en je liefje al zó lang samen dat het soms voelt alsof jullie alles al weleens gedaan hebben. We got you met de leukste ideeën voor een romantische dag met je lover (to be). 

Als je de bioscoop, een drankje doen of een hapje eten nu wel hebt gezien, hebben we goed nieuws voor je. Beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? We verzamelden de leukste date ideeën voor de zomer. Let's go! 

19 x romantische date ideeën voor de zomer

1. Ga naar een wijnproeverij. Perfect date idee voor de zomer als je verstand hebt van wijn, éxtra hilarisch als je er helemaal geen snars van weet. Sowieso een goed idee; babbelen over de afdronk van dat ene wijntje, alsof je precies weet waar je het over hebt. Cheers!

2. Ga een eindje rijden, maar je mag alleen maar linksaf slaan. Als je uiteindelijk vast zit, ga je alleen nog maar rechstaf. Rij net zolang door totdat je op een interessante plek komt. Sla je kleedje uit met een drankje, wat snacks èt voilá: je hebt een date. 

3. Een boot huren of luxe sloep is het ideale zomer date idee. Sla een voorraad drankjes in, sluit je beste playlist aan op je muziekboxje en vergeet vooral niet om een leuke outfit aan te trekken. Bootuitjes zijn in de zomer een must om een momentje voor elkaar te hebben. Die tan die je op doet is mooi meegenomen!

4. Ga in je eigen stad op zoek naar de meest toeristische attractie die er te vinden is. Toerist spelen in eigen stad: het is de perfecte manier om elkaar op een andere manier te leren kennen. Kunnen jullie vast oefenen voor jullie (eerste) vakantie. 

5. Doe alsof jullie elkaar nog nooit ontmoet hebben. Ga de stad in en probeer dan in de kroeg flauwe versiertrucs op elkaar uit. Doe alsof ze werken. Of speel hard to get, dat kan natuurlijk ook.

6. Ga een eindje rijden, maar je mag alleen maar rechtsaf slaan. Als je uiteindelijk vast zit, ga je alleen nog maar linksaf. Rijd net zolang door totdat je op een interessante plek komt en maak natuurlijk foto's onderweg!

7. Ga samen uitgebreid brunchen. Samen wakker geworden? Bewaar je eetlust nog een paar uurtjes en ga samen de hele middag brunchen. Neem lekker de tijd en proef samen alle soorten broodjes en (zoete) snacks. Een mimosa mag natuurlijk niet ontbreken!

8. Een ritje in een heteluchtballon is hét toppunt van romantiek. Zeg je leuke date ideeën voor de zomer, dan zeg je absoluut een rondje in een gammel rieten mandje. Ideaal excuus om je date nog eens stevig vast te grijpen ;-)

9. Ga op pad en neem een muntje mee. Elke keer als je een beslissing moet maken, laat je het muntje kiezen. Dus, ga je links of rechts? Gaan jullie uiteten bij dat restaurant, of toch niet? Perfect ook voor de twijfelaars.

10. Boek een ultiem relax dagje in de welness. Duik de sauna in voor complete ontspanning, kom tot rust in het bubbelbad en klets daarna bij tijdens een lekker etentje. 

11. Ga naar een pretpark op een rustige doordeweekse dag. In films ziet dat er altijd heel romantisch uit - tot je in de achtbaan hysterisch van angst de longen uit je lijf schreeuwt. Lelijkste foto als herinnering gegarandeerd ;-)

date ideeën zomer

12. Rijd midden in de nacht naar het strand en zorg dat je er net voor zonsopgang bent. Vergeet niet een lekker ontbijtje mee te nemen, een goede coffee to go en kruip dicht tegen elkaar aan. Zoenen mag.

13. Neem je date mee naar de kartbaan. De winnaar moet de verliezer na afloop trakteren op de lunch. 

14. Koop kaartjes voor een sportwedstrijd. Het maakt niet zoveel uit wát voor sport het is; hoe andere mensen winnen of verliezen is altijd perfect om over te grappen.

15. Probeer elkaars hobby uit voor een dag. Origineel date idee voor de zomer nodig? Zit je lief in een voetbalclub of speelt diegene gitaar? Leer elkaar de kneepjes van het vak. Zo toon je interesse in wat de andere graag doet, en dat is belangrijk in een (potentiële) relatie.

16. Boek een nachtje weg in een bijzonder hotel. Een citytrip heb je misschien al gedaan, maar je kan ook eens iets heel speciaals boeken in plaats van een gewoon hotel. Denk aan een nachtje in the middle of nowhere of een hotel dat in een wijnvat zit. 

17. Ga naar een cabaretshow. Jullie zullen een paar uur lang plat liggen van het lachen, en dat is gezond. Als je veel lacht, komen er namelijk endorfines vrij in je hersenen. 

18. Volg samen een workshop. Bij de leukste date ideeën in de zomer hoort ook zeker een gekke workshop waarbij je elkaar beter leert kennen op fysiek vlak. Ga bijvoorbeeld eens samen op dansles of beschilder elkaar tijdens een bodypaint workshop. 

19. Beleef jullie eerste date opnieuw. Herinner je je nog die eerste zenuwen op de allereerste ontmoeting? Herhaal jullie eerste date dan eens op dezelfde dag, hetzelfde uur en dezelfde plek. Sentimenteel moment gegarandeerd ;-)

Lees ook: Dit zijn de meest bijzondere hotels van Nederland

Foto: iStock