Deze voordelen zitten er aan een lachende baby

Lifestyle door Elsemieke
Niets heerlijker dan een baby te laten hikken van het lachen. Je wringt je in allerlei gekke bochten om het kindje te laten schaterlachen, no shame! Blijf dit vooral doen, want lachende kinderen worden er namelijk een stuk slimmer van.
 
Je wordt haast nergens vrolijker van dan van een kleine, schattig baby die niet meer bijkomt van jouw gekke bekken. Alle stress in je hoofd verdwijnt als sneeuw voor de zon zodra je dat hikkende geluidje hoort. Dat lachen gezond is wisten we al wel, maar dat een kind er ook slimmer van wordt is nieuw voor ons!
 

In een deuk
Volgens een Frans onderzoek kunnen dreumesen sneller complexe vaardigheden onder de knie krijgen als ze regelmatig in een deuk liggen. Er werden 53 kinderen van anderhalf jaar oud op de schoot van hun ouders gezet terwijl ze naar een vreemde keken. Die persoon probeerde met een lange tang een speeltje te pakken. In de ene groep gebeurde dat met allerlei gekke gebaren, in de andere was dit een hele serieuze zaak.

Demonstratie

De kinderen werden vervolgens zelf uitgedaagd om de actie van de volwassene met het speeltje na te doen. Je zag het waarschijnlijk al een beetje aankomen: maar liefst 94 procent van de kids die de gekke demonstraties hilarisch vonden konden sneller met het kleine gereedschapje het speeltje bereiken. Bij de baby’s die de demonstratie zagen zonder in een deuk te liggen was dit slechts 19 procent en bij de kids die een ernstige demonstratie kregen was dit 25 procent. 
 
Hormonen
Lang verhaal kort: gekke bekken trekken helpt dus om een kind een stuk slimmer te maken. Positieve emoties kunnen een boost geven aan de productie van stoffen als dopamine en endorfine in het brein. Dat zijn de hormonen waar je een goed humeur van krijgt, maar ze kunnen ook de leerprocessen beïnvloeden. Ook vermoeden de onderzoekers dat lachende baby's over betere sociale vaardigheden beschikken. Dus, wat let je nog om nú je kleine neefje bij zijn mollige beentjes te pakken?

Smelt jij ook altijd bij het zien van een lachende baby?