7 voornemens om gelukkiger te worden in 2018

Lifestyle door Julia

Het is alweer bijna het einde van het jaar. Heb jij ook het gevoel dat dit jaar bizar snel voorbij is gegaan? Maar ook het gevoel dat het niet helemaal jouw jaar was? Je bent niet de enige. Dit is dan ook een mooie reden om 2018 positief in te gaan en er het beste van te maken. Deze voornemens helpen je alvast een handje.

  1. Wees meer dankbaar voor de kleine dingen in het leven

We leven in een wereld waarin we zoveel willen, dat we vaak vergeten wat we al hebben. Door bewust te zijn van wat je al hebt, word je veel dankbaarder. Je begint de kleine dingen in het leven te waarderen. Je kan bijvoorbeeld denken aan dat je elke dag een warme maaltijd hebt, lekker kan douchen en een schone onderbroek aan kunt trekken.

  1. Lever je eigen bijdrage aan het verbeteren van de wereld

Een veel besproken onderwerp van het afgelopen jaar is het milieu. Nederland is veel bezig met het klimaat, maar er kan nog veel meer gedaan worden. In plaats van zeggen dat er iets moet veranderen, kunnen we ook zelf zorgen voor verandering. Alle kleine beetjes helpen. Je kunt bijvoorbeeld één dag in de week geen vlees eten of het afval scheiden. Ook kun je natuurlijk groter denken, door bijvoorbeeld donaties te verzamelen voor een goed doel. Je wordt meer tevreden over je eigen acties, en dus ook over jezelf. 

  1. Focus je meer op je passie(s)

Misschien herken je dit: je hebt een passie voor iets, maar je hebt er geen tijd voor door bijvoorbeeld je werk. Dit is zo zonde! Tijd om je passie te (her)ontdekken in 2018. Grote kans dat dit je veel plezier geeft, en je zo ook weer positief in het leven staat.

Lees ook: Bewust leven? 5 dingen die je elke dag kunt doen

  1. Wees eerlijk tegenover je relatie met social media

Het is heerlijk om door je tijdlijn te scrollen en de leukste teksten en lekkerste maaltijden te zien. Toch werkt het niet altijd positief. Als we teveel op onze telefoon zitten, maken we minder bewust mee wat er allemaal om ons heen gebeurd. Daarnaast lijken veel foto’s op Instagram té perfect. Hierdoor kan het lijken alsof jouw leven niet leuk genoeg is, vergeleken met die van anderen. Ook jouw leven is Instagramwaardig.   

  1. Beweeg meer

Dit voornemen voelde je waarschijnlijk al aankomen. Sorry, we moeten het toch echt zeggen. Door sporten komt er een gelukshormoon vrij. Dit zorgt ervoor dat je een gelukkig en voldaan gevoel krijgt na het sporten. Daarnaast zit je lekkerder in je vel en voel je je weer fit. Ben je niet gemotiveerd om te sporten? Maak elke week een wandeling met je partner of vriendinnen. Op deze manier beweeg je en kan je gelijk de nieuwste verhalen aan elkaar vertellen.

  1. Neem de tijd om tot jezelf te komen

Heb je soms ook het gevoel dat alles te overweldigend is? Je weet niet meer wat je voelt en wat je eraan moet doen. Een oplossing hiervoor is om te mediteren. Hierdoor wordt je rustig en kan je helemaal tot jezelf komen. Ben je nog niet bekend met meditatie? Er zijn tegenwoordig verschillende apps en websites voor beginners.

  1. Zeg gedag tegen alles wat je niet gelukkig maakt

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, toch is het wel een belangrijk voornemen. Wees bewust van de dingen die jou vaak chagrijnig maken. Dit kan je werk zijn, maar het kan ook komen door mensen om je heen. Het klinkt misschien wat hard, maar er zijn soms mensen in je leven die je gebruiken, of die je naar beneden halen met hun negatieve mindset. Deze mensen kunnen jouw 2018 minder maken. Zet jezelf vaker op de eerste plek te zetten en kom op voor jezelf. 

 

Lees ook: Bewezen: van deze activiteit worden we gelukkiger