Wow! Oma Dee (53) verloor zo’n 113 kilo en is nu een bodybuilder

Lichaam door Jennifer

Weinig mensen zijn echt groot fan van de sportschool. Toch gaan mensen hier heen omdat sporten nou eenmaal gezond is. Al heb je ook een aantal mensen die wel heel erg fanatiek zijn. Als je je motivatie voor sporten even kwijtraakt, laat je dan inspireren door de fit granny Dee (53)!

Lees ook: Zo vaak moet je sporten per week om resultaat te zien

Jarenlang emotionele eetbuien

Ooit woog oma Dee Hodgson ruim 180 kilo. Dit extreem zware gewicht ontstond als gevolg van emotionele eetbuien. Jarenlang worstelde ze met haar emoties en gewicht, totdat de dokter fibromyalgie ontdekte. Dit is een langdurige aandoening, die onder meer zorgt voor pijn aan de spieren en ook klachten als vermoeidheid en slapeloosheid. Het was voor Dee het moment voor een flinke switch in haar eetpatroon. Zo kon ze echt niet verder leven.

Caveman dieet

Daarom besloot oma Dee in 2016 te beginnen aan een zogeheten caveman dieet. Aan Daily Mail vertelt ze: “Mijn gewicht ging de verkeerde kant op. In het begin volgde ik geen dieet om af te vallen, maar gewoon om me beter te voelen en mijn gezondheid te verbeteren.” Dit betekende dat ze alleen nog maar natuurlijke producten at, zoals bijvoorbeeld verse groenten en eiwitrijk vlees met weinig vetten. Vervolgens verloor ze zo’n 38 kilo binnen zes maanden zonder naar de sportschool te gaan. Wow! Toen ze na een jaar al ruim 75 kilo kwijt was, besloot ze zich toch in te schrijven voor de sportschool.

Bodybuilder

Haar passie voor fitness werd steeds groter. Ze werd naar eigen zeggen “verliefd op trainen”. Oma Dee trainde daarom helemaal door en liet daarnaast wat verslapte huid weghalen. Daardoor zit ze nu op ongeveer 74 kilo. Ze doet inmiddels ook aan bodybuilden. Ze voelt zich een heel ander persoon. “Ik heb zoveel meer energie en ben veel gelukkiger. Het heeft mijn leven helemaal veranderd,” vertelt ze.

Uit de comfortzone

Later dit jaar, in november 2022, doet ze mee aan een competitie voor bodybuilders. Al gaat het hier vooral om de transformatie. Van tevoren wordt een before-foto geshowd, waarna ze haar huidige lichaam toont aan het publiek. Een flinke stap uit haar comfortzone. Ze vertelt: “Ik heb altijd al problemen gehad met mijn zelfbeeld, maar dit maakt allemaal deel uit van mijn herstel.” Ze hoopt zo een inspiratie te zijn voor vele anderen.

En misschien nog wel het meest voor haar kinderen en kleinkinderen. Eén van de mooiste momenten uit het leven van fit granny Dee is waarschijnlijk een moment met haar oudste kleindochter. Tijdens het interview vertelt ze: “Ik speelde op een gegeven moment tikkertje met haar. Toen draaide ze zich om en zei ze: ‘Nanny, ik wist niet dat je kon rennen.’ Dat soort momenten maken het allemaal de moeite waard.”

Lees ook: Hekel aan sporten? Dan ben je gewoon intelligent!