Zo vaak moet je sporten per week om resultaat te zien

Sport & gezondheid door Miranda

De kans is groot dat fit blijven een van je nieuwste voornemens is nu 'zitten' een van je grootste dagbesteding is geworden. Hoewel de sportenscholen dicht zijn, kun je natuurlijk wel thuis work-outs doen of buiten hardlopen en wandelen. Om te beginnen is het misschien handig om te weten hoe vaak je moet sporten om überhaupt resultaat te kunnen zien. 

Gewoonte

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar het effect van sporten op je lichaam. Neem bijvoorbeeld bewegingsfysioloog Chris Jordan en auteur Michelle Bridges. Allebei kwamen ze tot dezelfde conclusie: voor het beste resultaat moeten we sporten als een gewoonte gaan zien.

Niet per se intensief

Chris Jordan geeft aan dat je het kunt vergelijken met douchen. Dat doe je ook (vrijwel) iedere dag, zonder tegen te stribbelen. Het zit nou eenmaal in je ritme of levensstijl. Michelle Bridges raadt daarom aan om zes dagen per week een korte work-out te doen. Dit lijkt veel, maar het hoeft niet intensief te zijn. Zo kun je ook op één van de dagen een fijne wandeling maken. Het moge dus duidelijk zijn dat het niet nodig is om je 24/7 in het zweet te werken. Pfieuw.

Lees ook: Afvallen lukt niet: dit kan de oorzaak zijn