Aha! Mensen met deze eigenschappen maken makkelijk nieuwe vrienden

Relaties door Jennifer

Mensen weten maar al te goed wat ze wel en niet willen. Vooral tijdens het daten, maar ook op het gebied van vriendschappen hebben we zo onze voorkeuren. Sommige mensen blijken geluksvogels en maken waarschijnlijk binnen no time nieuwe vrienden.

Lees ook: Wat doe je als je vriendinnen niet meer zo goed bij je passen?

Wat zoeken mensen in een vriendschap?

Het is begrijpelijk dat je niet met iedereen vrienden kan zijn. Bij een goede vriendschap moet toch een klik aanwezig zijn. Al blijkt uit een onderzoek, gepubliceerd in de Evolutionary Psychological Science, dat mensen ook bepaalde eigenschappen moeten hebben. Kennelijk zoeken mensen toch naar bepaalde dingen in een vriendschap. De meest gewenste eigenschappen in een vriendschap zijn eerlijkheid, ethisch, vriendelijkheid en beschikbaarheid. Ook worden mensen graag vrienden met iemand die slim, aangenaam en leuk is.

Wat mensen liever niet zoeken in een vriendschap is oneerlijkheid, competitie en pessimisme. Ook worden ze liever niet bevriend met iemand zonder enige passie of gevoel.

Hoogwaardige vriendschap

Volgens de onderzoekers zoeken mensen vooral naar een hoogwaardige vriendschap. Je wilt toch iemand hebben, waarbij je altijd terecht kan voor steun en een goed advies. In een hoogwaardige vriendschap steekt jouw bestie net zoveel energie in jou, als dat jij doet in jouw vriend(in). Mensen willen graag dat hun (beste) vriend(in) het beste in ze naar bovenhaalt. Al moet een vriend(in) niet heel veel beter zijn dan henzelf. Liever gewoon gelijkwaardig aan elkaar. Dat zijn de beste, leukste vriendschappen.

Lees ook: Vrienden met je ex: deze 6 vrouwen vertellen hoe dat (niet) ging