Dit zijn de vijf leukste Europese steden om te bezoeken als veganist

Reizen door Maya Luz

Stedentripjes zijn ontzettend leuke reisjes om te maken met je beste vriendinnen, je partner of met familie. Er is in Europa zo ontzettend veel te zien en te ontdekken. Van iconische bezienswaardigheden tot heerlijk eten. Dat laatste is helaas voor veganisten een obstakel als het op reizen aankomt. Want waar kun je lekker vegan eten? Wij zetten de vijf leukste bestemmingen op een rijtje.

Lees ook: Dit zijn de meest populaire hotels op Instagram

Málaga, Spanje

Als je aan Spanje denkt, denk je waarschijnlijk niet snel aan vegan eten. Spanje staat bekend om veel vlees en vis. Denk aan gerechten als paella of jamón. Toch bewijst de stad Málaga dat het ook anders kan. Deze stad is rijk aan talloze budgetvriendelijke restaurants waar je als vegan ook heerlijk kunt genieten van Spaanse delicatessen. In het centrum van de stad vind je veel eetgelegenheden die volledig veganistisch zijn, voor zowel ontbijt, lunch en diner!  

Londen, Verenigd Koninkrijk

Londen is een erg grote en moderne stad. Het is dan ook niet verrassend dat ze goed scoren bij veganisten. Naar een vegan restaurant hoef je in Londen niet lang te zoeken. Alles is er te vinden, van overheerlijke burgers en pizza tot verrukkelijke Aziatische gerechten. Ook in restaurants die niet vegan zijn, zijn er vaak meerdere plantaardige opties te krijgen. Mocht je op zoek zijn naar de beste plantaardige foodspots, ga dan vooral op zoek in de wijk Soho!

Berlijn, Duitsland

Onze Oosterburen staan misschien bekend om bratwurst, maar in de hoofdstad is veganistisch eten maar al te populair. Berlijn wordt dan ook wel de vegan hoofdstad van Europa genoemd. Alles waar jij mogelijk naar op zoek bent, is hier te vinden. Naast talloze vegan restaurants vind je in Berlijn verschillende vegan supermarkten en zelfs vegan festivals. Een van de grootste vegan festivals van Europa wordt in Berlijn georganiseerd: Veganes Sommerfest. Alleen maar redenen om Berlijn op je bucketlijst te zetten dus!

Praag, Tsjechië

Praag is misschien wel de meest verrassende toevoeging aan deze lijst. Voor wie graag een bezoekje brengt aan het oosten van Europa, is Praag een echte must see. De stad heeft een ouderwetse charme, maar op het gebied van eten is Praag erg modern. Hier vind je gezellige vegan bistro's en cafés, maar ook genoeg restaurantjes. Praag is een kleinere stad in vergelijking met de andere steden op deze lijst, dus vegan eten is nooit ver weg! 

Parijs, Frankrijk

Parijs is de stad van de liefde, maar blijkbaar ook een goede bestemming voor plantaardig eten. Frankrijk staat niet erg bekend als een land dat toegankelijk is voor vegans. Kijk alleen al naar alle boter en kaas die de Fransen consumeren. Toch is de hoofdstad een perfecte bestemming voor veganisten. In Parijs is er een overvloed aan vegan burgertentjes. Een traditioneel Frans restaurant dat vegan gerechten serveert zul je iets minder makkelijk tegenkomen, maar ook deze zijn er zeker. En mocht je behoefte hebben aan zoetigheid? Voilà, ook die zijn overal te krijgen. Dus ook veganisten kunnen van een heerlijk Frans baksel genieten terwijl ze uitkijken op de Eiffeltoren!

Lees ook: Op vakantie met de auto? Dit zijn de leukste landen voor een roadtrip