Deze beautytools moet je vaker vervangen dan je zou denken

Make-up door Maya Luz

Al onze make-up gaat na een bepaalde tijd over de datum. Mascara en eyeliner hoor je bijvoorbeeld na een paar maanden te vervangen. Maar sta je er ook weleens bij stil dat onze beautytools ook af en toe vervangen moeten worden? Deze tools komen in aanraking met ons gezicht en producten en daardoor dus ook met bacteriën. Benieuwd naar wanneer jouw favoriete tools aan vervanging toe zijn? Dit is hoe vaak jij jouw beautytools zou moeten inwisselen voor een nieuw exemplaar.

Lees ook: Dit zijn de voordelen van minerale make-up

Wimperkruller

Wimperkrullers zijn voor veel beautylovers een onmisbare tool. Ze kunnen een enorm verschil maken wanneer jouw wimpers liever naar beneden staan of als je korte wimpers hebt. Omdat de tool niet echt in aanraking komt met product, zou je misschien denken dat je deze niet zo vaak hoeft te vervangen. Maar niks is minder waar. Doordat je de tool gebruikt, wordt de tool steeds minder effectief. Het rubberen onderdeel moet je als eerste vervangen. Deze druk je namelijk plat tijdens het gebruik, waardoor deze vervormt en minder goed werkt. Daarnaast kan er een scheur in komen na regelmatig gebruik. Hier kunnen jouw wimpers in vast komen te zitten. Het rubberen onderdeel kun je daarom het beste na drie maanden vervangen. De volledige wimperkruller hoor je na een jaar te vervangen.

Beautyspons en poederdons

Alle tools die je gebruikt om make-up mee aan te brengen, hoor je regelmatig schoon te maken. Volgens de bedenker van de wereldberoemde Beauty Blender hoor je deze spons altijd schoon te maken nadat je hem gebruikt hebt. Aangezien je de spons nat maakt voor het gebruik, is het geen gek idee om deze ook even uit te spoelen als je klaar bent. Maar hoe vaak je de spons ook wast, je zult deze toch moeten vervangen na een tijdje. Je kunt deze tool het beste vervangen na vier tot zes maanden. Voor een poederdons geldt hetzelfde. Aangezien je deze gebruikt op je huid en er product in komt te zitten, kunnen hier schadelijke bacteriën in opbouwen. Lekker vervangen dus!

Pincet

Bij het pincet is het net een ander verhaal. Deze tools hoor je te desinfecteren na het gebruik ervan, maar deze hoef je niet na een bepaalde tijd te vervangen vanwege de viezigheid die zich opbouwt. Wel worden pincetten na verloop van tijd minder scherp. Dit kan ervoor zorgen dat je haartjes minder goed te pakken krijgt. Hierdoor kan het epileren van je wenkbrauwen een stuk pijnlijker en frustrerender worden. Merk je dat je pincet minder scherp is dan voorheen? Dan kun je deze het beste vervangen of slijpen. Als je een pincet hebt van Tweezerman, kun je dit zelfs laten doen!

Dermablade

Dermaplaning is een techniek waarbij je de donshaartjes van je gezicht scheert. Dit kun je doen om ervoor te zorgen dat je make-up mooier op je huid zit of wanneer je last hebt van donkere of overtollige haartjes op je gezicht. Het mesje dat je hiervoor gebruikt komt veel in contact met de bacteriën op je huid, en moet dus ook regelmatig vervangen worden. Het liefst na ieder gebruik. Koop daarom een verpakking met meerdere mesjes, zodat je niet geneigd bent om hetzelfde mesje opnieuw te gebruiken! Probeer bijvoorbeeld deze mesjes van Kelerino.

Lees ook: De 35 make-upmerken voor veganisten