Dit zijn de voordelen van minerale make-up

Make-up door Chloe

Heb jij de term minerale make-up wel eens voorbij horen komen? Deze soort make-up wordt steeds populairder en dat is natuurlijk niet zonder reden. Het geeft je namelijk niet alleen een fantastische look, maar is ook nog eens goed voor je huid. Benieuwd naar alle voordelen van minerale make-up en waarom jij dit moet gaan proberen? Lees dan snel verder.

Wat is minerale make-up?

De naam zegt het natuurlijk al, maar minerale make-up is 100% natuurlijk en gemaakt op basis van mineralen. Deze mineralen zijn wel in meer make-up producten te vinden, maar minerale make-up is volledig gemaakt van deze grondstoffen. Dit zorgt ervoor dat het dus ontzettend veel voordelen heeft voor je huid.

Minerale make-up in poedervorm

Make-up op basis van mineralen komt altijd in poedervorm. Dit komt omdat de mineralen zoals ijzeroxides worden fijngemalen tot een poeder. Daarom is het ontzettend makkelijk om hier bijvoorbeeld een oogschaduw of contour kit van te maken. Het voordeel is ook dat minerale make-up veel langer houdbaar is. Hierdoor zijn minder conserveringsmiddelen nodig, wat een stuk beter is voor je huid.

Voor de gevoelige huid

Heb jij last van een gevoelige huid? Dan kan make-up nogal een probleem vormen. In veel producten zitten namelijk stoffen die de huid irriteren en dus voor puistjes, ontstekingen of andere oneffenheden zorgen. Denk aan parfum of kleurstoffen waar je huid niet gelukkig van wordt. Bij minerale make-up worden veel minder van dit soort stoffen gebruikt. Als je hier gevoelig voor bent is dit dus de ideale oplossing.

Fijner in gebruik

Nog een groot voordeel van minerale make-up is dat het een stuk fijner in gebruik is. Normale make-up kan vaak wat zwaar aanvoelen. Ook dit komt door alle toegevoegde stoffen die erin zitten. Doordat deze niet in minerale make-up zijn verwerkt, voelt deze veel lichter op de huid en kan je huid blijven ademen gedurende de dag. Daarnaast is deze make-up soort ook enorm rijk in pigmenten waardoor de dekking even goed is als bij normale make-up.