Zwemmen in de natuur? 6 x de mooiste zwemplekken in Nederland

Vrije tijd door Jennifer

We krijgen steeds meer warme dagen in Nederland en regelmatig schiet de temperatuur flink uit naar 33 graden. Dan is het niet genoeg om alleen in je badkleding te zonnen in de tuin of op het balkon. Nee, dan wil je het liefst ergens lekker zwemmen. Dat kan in een zwembad, maar bijvoorbeeld ook gewoon buiten in de natuur. Nederland heeft genoeg mooie, natuurlijke én veilige zwemplekken.

Lees ook: Dit zijn de mooiste natuurlijke zwembaden van Europa

Duinmeertje van Hee, Terschelling

Dit grote meer ligt hoog in het noorden, namelijk op het Friese Waddeneiland Terschelling. Het Duinmeertje van Hee is ooit vernoemd naar het kleine gehuchtje Hee. Misschien ken je de zwemplek, doordat je weleens naar een camping of bungalowpark in de buurt bent geweest. En anders wil je zeker eens zwemmen in dit prachtige meer!

Marineterrein, Noord-Holland

Het Marineterrein in Amsterdam is nog een redelijk nieuwe zwemplek, maar inmiddels wel populair onder de Amsterdammers. Het bevindt zich ook heel dichtbij Amsterdam Centraal. Hoewel het geen officiële zwemplek is, is het zeker wel veilig. No worries! Ze hebben een speciale boardwalk aangelegd, die zwemmers afschermt van de binnenhaven. Ook wordt – net als op andere natuurlijke zwemplekken – de waterkwaliteit jaarlijks gecheckt.

Zevenhuizerplas, Zuid-Holland

Voor de mensen uit Rotterdam en omgeving is de Zevenhuizerplas een oase van rust. Niet alleen kun je aan deze plas gedurende de bloesemperiode mooie kiekjes maken. De Zevenhuizerplas blijkt ook een heel goede zwemplek te zijn in de zomer. Ga maar eens naar strand Nesselande! Wanneer je daar wandelt over de boulevard, lijkt het alsof je ergens in Zuid-Spanje bent. Maar nee, het is gewoon Rotjeknor.

Engelermeer, Den Bosch

In Brabant heb je diverse zwemplekken in de natuur, waaronder het mooie Engelermeer in Den Bosch. Hier kun je niet alleen lekker zonnen en zwemmen, maar heb je ook de mogelijkheid om te suppen. Dat wordt tegenwoordig steeds hipper en is een heel leuke, sportieve ervaring op het water. Zie je jezelf al op zo’n board bij zonsondergang? Heerlijk!

Maarsseveense Plassen, Utrecht

In de provincie Utrecht vind je een wel heel bijzondere zwemplek. Zo zijn de Maarsseveense Plassen de perfecte zwemplek in de natuur voor zowel jong als oud. Voor de jongste onder ons heb je hier namelijk een speeleiland in de vorm van een puzzelstukje. Hoe leuk? Dit zit verbonden aan het strand met een loopsteiger. Een plek om te genieten van de zon met het hele gezin!

’t Nije Hemelriek, Drenthe

Tot slot een zwemplek in de natuur die je echt op je bucketlist kan zetten. ’t Nije Hemelriek ligt helaas voor sommigen wel een beetje uit de buurt, namelijk in Drenthe. Al is het zeker een auto- of treinreis waard! En ach, zo groot is Nederland niet. Op deze plek waan je je echt op de Caraïbische eilanden, zo mooi is het. Het water is helderblauw en heerlijk om in te zwemmen tijdens de warme dagen. Vergeet ook zeker niet een kleine wandeling te maken door de natuur, wat dan weer voelt als de Belgische Ardennen.

@llvdv22 🥶✨☀️ #drenthe #drenthedoetwatmetje #hemelriek #staatsbosbeheer #nature #enjoy #vacation #gooutside #exsplore #outsideisfree #auttum ♬ Blinding Lights - Loi

Lees ook: Waarom 'stopt' je menstruatie tijdens het zwemmen?