De tofste spots om te suppen in Nederland

Vrije tijd door Sanne Michelle

Suppen, de watersport uit Hawaï is inmiddels razend populair in Nederland. Het woord SUP staat voor Stand Up Paddle en is ook bekend als peddelsurfen. Wij verzamelden de leukste sup spots in Nederland om deze zomer te checken.

Lees ook: 5 leuke locaties in Nederland om een bootje te huren

Giethoorn

Dit leuke dorpje in de provincie Overijssel wordt ook wel Nederlands Venetië genoemd. Giethoorn is een waterdorp en dat betekent: veel water om lekker te suppen. Je kunt in het dorpje een leuke sup route volgen van 9 km. Je moet wel rekening houden met de drukte op deze toeristische trekpleister.

Loosdrechtse Plassen

Dit is volgens velen één van de mooiste sup plekken in Nederland. Er zijn motorbootvrije gebieden waar je in alle rust kilometers kunt suppen en genieten van het prachtige natuurgebied. Je supt langs het moeras, weides en akkers en hebt keuze om dit overdag te doen of tijdens zonsopgang, zonsondergang of wanneer het volle maan is. Leuk idee voor een romantische date!

Amsterdamse grachten

Hoe leuk is het om te suppen over de Amsterdamse grachten? Er zijn tientallen bedrijven die sups verhuren voor deze locatie. Je kunt hier ook basislessen volgen om de fijne kneepjes onder de knie te krijgen. Omdat je op een sub board op hoogte van het water staat is het ideaal om onze mooie hoofdstad te bekijken. Je komt langs een hele hoop bruggen en bochten dus een saaie route is het zeker niet. Houdt er rekening mee dat het water niet altijd even hygiënisch is en dus niet heel geschikt om te zwemmen. 

Nationaal park De Alde Feanen

Wil je in alle rust kunnen oefenen en genieten van de natuur? Ga dan suppen in Nationaal park De Alde Feanen in Friesland. Je vaart tussen de bloeiende waterlelies en de fluitende vogels en tijdens je tochtje kun je zo vaak vallen als je wilt en niemand zal dit zien. De enige levende wezens die je buiten je mede suppers tegen zult komen zijn de paarden en koeien die in de wei staan. Genieten!

De grachten van Groningen

Naast de Amsterdamse grachten kun je ook in de grachten van Groningen heerlijk suppen. Je vaart langs de gezelligste terrasjes en woonboten. In Groningen vaar je een vaste route rondom het centrum en kom je onder andere langs het Groninger museum, Hoge en Lage der A en je kunt zelfs nog door richting het Reitdiep. Ook kun je suppen in het Noorderplantsoen, hoe leuk is dat!

Suppen in de zee rondom Texel

Naast de grachten, meren en plassen kun je natuurlijk ook suppen in de zee. Op Texel kun je vanaf het strand opstappen en de Noordzee op. Het water rondom het eiland is een waar walhalla om urenlang te kunnen suppen. Je kunt er ook suplessen volgen op de Waddenzee, dit water is iets rustiger en geschikter om te leren.