Tekenen dat jij niet meer de party animal van vroeger bent

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Vroegâh stond jij tot zonsopkomst op de bar te dansen of lag je eronder, katje lam van alle alcohol. Maar tegenwoordig lig je al om half negen in bed met een boek en een kop thee. Geen party-animal meer?

party animal

Lees ook: Confronterend: zoveel uren in je leven ben je kwijt aan series kijken

Ja, dat waren nog eens tijden. Dat je pas om acht uur 's ochtends in bed kroop, je voeten pijnlijk van het dansen en je stem schor van het meezingen met foute nummers. Nu ontwaak je 's ochtends fris en fruitig en doe jij de gordijnen al om zeven uur 's avonds dicht. Dit zijn tekenen dat jij niet meer de party-animal van vroeger bent.

1. Je trekt je huispak aan zodra je thuiskomt. Zelfs op vrijdag.

2. Het idee van een hele avond dansen en drinken trekt je totaal niet meer. Jij zit liever met een kop thee op de bank.

3. Vrijdagavond kijk je standaard Netflix of een andere streamingdienst. Kroegentocht? Je kan niet, jij moet een nieuw seizoen Bridgerton bingen.

4. Als je een keertje tot 12 uur op stap gaat, ben je de volgende dag kapot. Hallo, jij ging echt hartstikke laat slapen, hoor!

5. Als een vriendin een borreltje geeft, vraag je je af of het oké is om te cancellen. Je hebt nu eenmaal niet zo'n zin om op de fiets te stappen en in de kou naar haar toe te gaan. Je gaat liever thuis wat rommelen.

6. Weten je vriendinnen je wel een keertje succesvol mee te slepen naar de kroeg, dan klaag jij aan één stuk door over de drukte en warmte. Kan er niet iemand een raampje openzetten?

7. Je ziet ook geen bekende gezichten meer als je in de kroeg komt. Vroeger kende je de uitsmijter en de barmannen bij naam, maar nu zie je alleen een zee van vreemde gezichten. Waar is iedereen gebleven?

8. Op Instagram word je alleen nog maar getagd in foto's van brunches, workshops en city trips. De tijd dat jij je tong uitstak naar de camera terwijl je op de bar stond is officieel voorbij.

9. Je tolerantie voor alcohol heeft een dieptepunt bereikt. Vroeger kon je drinken als een tempelier, maar nu voel je je na twee wijntjes al licht in je hoofd.

10. Je hebt op maandag geen wilde verhalen om te delen met je collega's. Jij vertelt gewoon over je rustige familieweekendje in plaats van over een nacht waar je je de helft niet meer van kan herinneren.

11. Je kijkt met een schuin oog naar mensen die zich in een dronken bui idioot gedragen. Kom op zeg, word volwassen.

12. Je geeft jezelf elke zondagochtend een klopje op je schouder. Geen brakke dagen en katers meer voor jou, maar gewoon een dag waar je nog iets aan hebt!

15. Je vindt het helemaal niet erg dat je een beetje een huismus bent geworden. Je verwelkomt het zelfs met open armen. Party-animal? Pfff, no way.

Lees ook: Lekker lezen: zo kies je de beste e-reader