Waarom we niet kunnen wachten tot het kerst is

Vrije tijd door Chiara

Vrieskou, vertragingen in het OV en files in het verkeer, heel veel lagen (lees: erbij lopen als een pinguïn) en slapeloze kille nachten… Maar ondanks deze typische aspecten van de decembermaand, is er een lichtpuntje aan het einde van de tunnel. Namelijk: kerst!

Zonder deze heerlijke dagen zou december slechts een koude, langdradige maand zijn. Gelukkig houden de voorbereidingen voor de kerst ons flink bezig en daarom ook warm. Maar hoe leuk het kerstdiner voorbereiden, een mooie outfit shoppen en de kerstboom optuigen ook zijn... Er gaat niets boven kerstmis zelf en wel hierom;


… Werk jij in het onderwijs of ben je student? Dan ben jij mooi twee hele weken vrij. Dit is natuurlijk een heus feestje op zich. Al chillend op de bank toeleven naar de feestdagen.

… Is jouw studentenleven voorbij? Niet getreurd, want ook jij krijgt een paar vrije dagen. Het zijn misschien maar een paar daagjes, die met alle voorbereidingen ook nog eens erg stressvol zijn… Maar je kunt in ieder geval weer eens uitslapen.

… Niet alleen jij, maar ook je vrienden en familie zijn vrij. Hoe vaak komt het voor dat jouw hele vriendenkring en familie op hetzelfde moment kunnen afspreken? TIjdens de feestdagen dus.

… Die foute glittertrui die ergens achterin je kast ligt, mag nu onder het stof vandaan komen. Hoe fouter, hoe leuker. Dit is dé tijd van het jaar om er als een ware unicorn bij te lopen.

… Al die fantastische beauty-tutorials die je voorbij hebt zien komen, komen nu heel goed van pas. Hallo highlighter, glinsterende oogschaduw, kerstachtige nagels en veel te overdreven kapsel.

… De kerstboom die zo prachtig is versierd is in één klap nog magischer. Zou dit komen omdat de pakjes die eronder liggen nu eindelijk opengescheurd mogen worden?

… Alle kerstliedjes en films komen nu echt tot hun recht. De hoge noten van Mariah Carey door je luidsprekers en Home alone op je beeldscherm geeft je toch meer kippenvel op kerstmis zelf.

… Wat nou heilig feest? Het is juist tijd om te zondigen. Hallo extra heftige foodgasms. En hallo alcoholische versnaperingen. Eten tot je broek ervan openklapt, wie houdt hier nu niet van?

… Om het af te maken mogen we hier geen één, maar drie (wij tellen kerstavond gewoon mee) dagen van genieten. En dan hebben we net voldoende tijd om ons weer mentaal en fysiek voor te bereiden op Oud en Nieuw. Perfect gepland als je het ons vraagt.